Paraxan paraziții sunt organisme vii care nu pot trăi independent în mediul înconjurător, dar au nevoie, pentru a trăi, dezvolta și reproduce, de un organism aparținând unei specii diferite, definit ca o „gazdă”, umană sau animală (sau plantă), pe care sau în interiorul căreia se adăpostesc , atrăgând adăpost, avantaj și hrană din acesta, de obicei în detrimentul gazdei însuși, care suferă daune biologice.
Paraxan termenul parazit derivă din limba greacă, din unirea prefixului par XV = aproape, cu substantivul sitos = mâncare, pentru a indica cine se hrănește cu altul și tocmai în cazul nostru Cine se hrănește în detrimentul unei alte ființe vii. Printre paraziții care trăiesc în afara gazdei (ectoparaziți, din grecescul EKT-uri = în afara) se numără purici, păduchi, căpușe, acarieni, lipitori, în timp ce printre paraziții care trăiesc în interior (endoparaziți, din grecescul ectoparaziți = în interiorul) unui alt organism există paraziți intestinali, care pot infecta și oamenii și, uneori, pot migra din intestin către alte organe, dăunându-i. www.Paraxan.ro
Paraxan prospect – ingrediente active, beneficii, compoziție
Paraziții intestinali sunt împărțiți în paraziți unicelulari (protozoare, din protonul grecesc = primul și zoon = animal) și paraziți multicelulari (metazoane, din meta greacă = dincolo și zoon = animal); acestea din urmă sunt numite generic helminți (din elminele grecești = vierme) sau viermi intestinali. Viermii intestinali paraziți umani sunt, de asemenea, împărțiți în „viermi cilindrici” sau nematode (din grecescul nema = fir și Eid-uri = formă) și „viermi plane” sau Platelminti (din grecescul platys = plat).
În acest context, ne vom ocupa în special de cei mai comuni și răspândiți paraziți intestinali multicelulari, Ossiuri și tenie, pentru a elimina care este posibil să intervină și cu ajutorul suplimentelor vegetale cu acțiune paraziticidă , dar inofensive pentru oameni.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat că în întreaga lume există aproximativ 3,5 miliarde de persoane cu paraziți intestinali (boală cauzată de paraziți). Dintre acestea, 450 de milioane sunt cu manifestări clinice simptomatice: problema este foarte frecventă între 5 și 14 ani, datorită sistemului imunitar care nu este încă matur și complet dezvoltat. Cu toate acestea, parazitoza intestinală poate apărea și la adulți, în special la cei care se află în condiții de fragilitate imună particulară sau în medii cu condiții precare de salubritate, cum ar fi în țările în curs de dezvoltare, în care parazitismul reprezintă o problemă endemică, adică înrădăcinată și prezentă constant. www.Paraxan.ro
Paraxan pareri – păreri reale, forum, rezultate verificate
Cu toate acestea, nu trebuie considerat că paraziții intestinali sunt prerogativa țărilor sărace: chiar și în cele mai avansate țări din Occident, inclusiv ale noastre, paraziții intestinali sunt mai răspândiți decât ne putem imagina, de asemenea datorită mobilității crescute a populației și creșterii fenomenelor migratorii.
Viermii intestinali, cum ar fi Ossiuri, pe care îi vom descrie în scurt timp, sunt destul de obișnuiți în special în rândul celor care, pe lângă faptul că au un sistem imunitar imatur, au comportamente spontane care favorizează infestarea, cum ar fi neglijarea regulilor normale de igienă și punerea obiectelor bucale, cum ar fi jucăriile sau mâinile murdare.
Infestările cu paraziți intestinali pot apărea în moduri diferite, dar apar, în general, odată cu intrarea parazitului în forma sa larvară sau prin ingestia de ouă, prin consumul de alimente crude, cum ar fi carnea sau peștele crud sau insuficient, sau alimente sau apă contaminate, cum ar fi legumele infestate și prost spălate sau prin contactul cu fecale, deșeuri și obiecte contaminate, mai ales dacă mâinile nu sunt spălate des și periate scrupulos chiar și sub unghii și sunt aduse murdare în gură așa cum se întâmplă adesea.
Parazitoza intestinală provoacă simptome clinice care depind de tipul de parazit și stadiul său de dezvoltare, localizarea și nivelul său de infestare, apărarea imună a individului afectat și alte variabile întotdeauna legate de tipul de parazit și ciclul său vital. www.Paraxan.ro
Paraxan preț – cât costă, site oficial producător, farmacii Romania
De obicei, pentru mulți paraziți, organismul gazdă nu manifestă simptome de gravitate deosebită, cum ar fi să ducă la moartea gazdei, eveniment care ar determina și moartea parazitului în sine sau parazitul are un ciclu de viață care se termină înainte de moartea parazitului. Oaspete.
În general, simptomele sunt nespecifice, adică comune altor patologii și, prin urmare, nu sunt ușor de identificat și, în plus,sunt destul de moderate , afectând frecvent sistemul gastro-intestinal, cum ar fi dureri abdominale, colită, greață, constipație sau diaree, mâncărime și iritații anale etc. dar, deoarece durează mult timp, pot deveni foarte enervante și pot compromite calitatea vieții.
Cele mai frecvente viermi intestinali răspândiți în țara noastră, în special printre motivele deja explicate, sunt Ossiuri (Enterobius vermicularis, un nematod sau vierme cilindric), viermi mici de 4-6 milimetri lungime, care provoacă infestare (oxiuriasis ) prin ingerarea ouălor sale care se găsesc în mediu și, în special în vârstă preșcolară și școlară, prin aducerea mâinilor și / sau a obiectelor contaminate la gură. www.Paraxan.ro
Paraxan – modul corect de preparare, dozaj, contraindicații
Odată ingerate, ouăle ajung în intestinul subțire unde eclozează eliberând larvele care migrează către colon (intestinul gros), unde se așează aderând la mucoasa intestinală și devenind viermi adulți în câteva săptămâni. În acest stadiu, femelele adulte ajung în zona anală în timpul nopții, unde depun până la 20.000 de ouă, migrând înapoi în intestin. Prezența viermelui, care provoacă inflamația mucoasei intestinale și a zonei anale și perianale, poate fi găsită în scaun și uneori în anus.
Simptomele enervante ale oxiurizei apar mai ales noaptea cu mâncărime anale severe, o zonă în care există inflamații și leziuni ale pielii și membranelor mucoase din cauza zgârieturilor, datorită cărora mâinile și unghiile sunt contaminate de ouă, ceea ce face ca riscul de auto-reinfestare să fie foarte frecvent. Enterobius vermicularis este răspândit în întreaga lume, în special în zonele temperate, cu o populație estimată afectată de aproximativ 500 de milioane de oameni.
Un alt parazit intestinal multicelular este tenia, aparținând Platelmintilor, sau viermii plați (din grecescul tan elqua = bandă, bandaj), numit și „vierme solitar”, responsabil pentru infestarea numită ten elqua. Numeroase specii aparțin genului Taenia, dar cele care afectează specia umană sunt în principal trei: Taenia solium, T. saginata, T. asiatica. www.Paraxan.ro