10 mituri medicale

15 Ianuarie 2017
 

 1. Vaccinul cauzează gripă şi chiar şi autism

Cu toate că după injectarea unui vaccin poate apărea febra, rumorile cu privire la apariţia gripei sunt nefondate. În ceea ce priveşte autismul, acest mit a apărut în anul 1998, când a fost publicat un articol în ziarul The Lancet. În acesta se menţiona că părinţii a 8 copii care sufereau de autism afirmau că sunt de părere că un vaccin împotriva pojarului le-a cauzat acea boală. În urma unui studiu demarat în 2002, în Marea Britanie, s-a demosntrat că nu există nicio legătură între vaccin şi autism.

 

2. Vitaminele te fac mai sănătos

Vitaminele nu doar că pot fi ineficiente, ci şi periculoase, au arătat studiile. De exemplu, un studiu publicat în 2016 a arătat că unele femei bătrâne care iau suplimente de calciu prezintă un risc crescut al apariţiei demenţei. Mai mult, cercetătorii au descoperit că administrarea unei mari cantităţi de vitamine poate creşte riscul apariţiei cancerului. Pe lângă efectele periculoase pe termen lung, există şi efecte directe, pe termen scurt. Organismul unui bărbat din Pennsylvania care lua vitamine pe bază de plante a reacţionat precum în cazul unei otrăviri. Este mult mai sănătos ca vitaminele să fie preluate din alimente.

 

3. Iernile reci sunt cauza răcelilor

Acest mit este comun în toată lumea, dar acest lucru nu este adevărat, căci temperaturile scăzute nu ne fac mai vulnerabili în faţa virusurilor. Acest lucru a fost descoperit în anul 1968, atunci când un grup de medici britanici au expus câţiva voluntari unor condiţii de temperatură scăzută. Chiar dacă au fost rugaţi să ia contact cu apa rece, în acele momente aceştia nu au fost mai expuşi în faţa unei răceli decât anterior. Mai mult, aerul rece nu face nicio diferenţă în acest sens, iar expunerea la aerul rece poate, dimpotrivă, să fie benefic pentru corp. Însă, o explicaţie a acestui mit există: în atmosfera umedă şi rece, virusurile se pot difuza mult mai uşor.

 

4. Folosim doar 10% din activitatea cerebrală

În ceea ce priveşte acest mit, cercetătorii l-au demonstrat în urma scanării unor creiere, dar ideea este atât de des întâlnită pentru că se promovează concepţia conform căreia potenţialul nostru nu trebuie să fie exploatat la maxim.

 

5. Zahărul transformă copiii în mici monştri

Este greu să găseşti un părinte care nu crede acest lucru, dar nu este aşa. Un senzor poziţionat la încheietura mâinii copiilor a demonstrat exact opusul: copiii acţionau într-un mod discret. citeste mai mult...

Sursa Descopera

 
Clasificare stire: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.