15 milioane dolari pentru Cabinetele Medicale din Mediul Rural

31 Martie 2005
 

Peste 15 milioane de dolari vor fi alocate, ?ncepand cu anul 2005, pentru reabilitarea cabinetelor medicilor de familie din mediul rural, ?n cadrul proiectului "?mbunătăţirea asistenţei medicale primare şi a serviciilor medicale rurale", informează Ministerul Sănătăţii.

Proiectul va susţine reabilitarea a 600 de cabinete medicale din zonele deficitare, precum şi dotarea a 2.000 de cabinete, la nivel naţional. Vor fi selecţionate cabinetele unde ?mbunătăţirea accesului la serviciile de asistenţă medicală primară este o prioritate (distanţa mare faţă de spitale sau acces dificil la infrastructura de drumuri).

?n plus, se urmăreşte atragerea personalului de specialitate medico-sanitar ?n zonele rurale, prin promovarea unor măsuri de stimulare materială sau profesională, dar şi prin stabilirea unor contracte preferenţiale cu casele judeţene de asigurări de sănătate.

Astfel, din cele 15,2 milioane de dolari prevăzute ?n cadrul proiectului, 7,5 milioane de dolari s?nt repartizate pentru achiziţionarea de echipamente, iar 4 milioane de dolari pentru reabilitarea mai multor clădiri. Restul de 3,7 milioane de dolari vor fi folosite pentru formarea profesională a cadrelor medicale.

?n prezent, ?n Rom?nia pentru populaţia din mediul rural, care reprezintă aproape jumătate din populaţia ţării, asistenţa medicală primară este asigurată de mai puţin de 40% din totalul medicilor de familie. Din 2686 de localităţi ale ţării, un număr de 299 reprezintă localităţi fără medic.

La acestea se adaugă un număr egal de localităţi aflate ?n zone izolate sau greu accesibile care nu dispun de drumuri de acces şi sunt situate la distanţă

 
Clasificare stire: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.