30 de zile de acomodare cu reteta electronica, din 1 iunie

14 Mai 2012
 

Incepand de luna viitoare, medici vor prescrie retete medicale in sistem electronic. Timp de 30 de zile, cadrele medicale se vor putea acomoda cu acest mecanism, el devenind obligatoriu din 1 iulie.

"Sistemul privind prescrierea electronica a retetelor este pregatit sa intre in functiune la 1 iunie. Astfel, medicii ar putea prescrie retetele in acest sistem incepand cu acesta zi, dar nu vor fi obligati. Este nevoie de o pregaire in acest sens", a declarat dr. Dorin Ionescu, directorul general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), citat de Mediafax.

Anuntul este facut public si de catre reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Timis. "Pentru a permite o perioada de acomodare, pana la sfarsitul anului in curs, prescrierea electronica va putea fi facuta in paralel cu metoda folosita in prezent - eliberarea retetelor medicale prin intermediul formularelor tipizate", se arata intr-un comunicat de presa al CJAS Timis.

Printre avantajele retetei electronice, amintea in luna martie seful CNAS de atunci, siguranta tratamentului si reducerea riscului de complicatii prin evitarea erorilor de prescriere, acuratetea informatiei, predictibilitatea consumului de medicamente si un control in utilizarea fondurilor. De asemenea, prescriptia electronica contribuie la prevenirea fraudei.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.