350 de medici sustin examenul pentru atestatul in dermato-cosmetolgoie

24 Octombrie 2012
 

 Peste 350 de candidati din intreaga tara au ales sa sustina examenul in vederea obtinerii atestatului in dermato-cosmetologie. Data si locul desfasurarii examenelor vor fi afisate pentru fiecare centru universitar in parte.


Cel mai mare interes in obtinerea acestui atestat l-au avut medicii din Bucuresti, intrucat 163 se afla pe lista candidatilor publicata pe site-ul oficial al Ministerului Sanatatii. De asemenea, la Cluj s-au in scris 67 de candidati, in timp ce la Iasi sunt 50, la Targu Mures 23, iar in Timisoara 41 de candidati. Cei mai putin interesati in obtinerea atestatului in dermato-cosmetologie au fost medicii din Constanta, dat fiind faptul ca doar opt s-au inscris la examen.


Potrivit publicatiei de examen, cei care au putut sa se inscrie in vederea obtinerii atestatului in dermato-cosmetologie sunt medici specialisti sau primari in specialitatea dermato-venerologie care au efectuat pregatire prin cursuri si stagii practice - doua module - cu durata de 2 luni, conform aprobarii conducerii Ministerului Sanatatii.


Examenul pe care l-au sustinut candidatii a constat in doua probe, una scrisa si una practica din tematica pregatirii efectuate.


1241 de candidati inscrisi in sesiunea din septembrie a examenului


Reamintim ca 1241 de candidati s-au inscris in sesiunea din luna septembrie in vederea obtinerii atestatului de studii complementare. Cei mai multi dintre acestia s-au inscris in Bucuresti, pe al doilea loc in clasament situandu-se ca numar medicii din Cluj, urmati de cei din Targu Mures.


In ceea ce priveste specialitatile care au prezentat cel mai ridicat interes pentru medici, mentionam implantologia, dermato-cosmetologia, managementul serviciilor de sanatate si ultrasonografia.


Candidatii sunt nevoiti sa obtina minim nota 7 pentru a promova examenul si pentru a obtine atestatul de studii complementare.


La sesiunea din mai 2012 s-au inscris 1045 de medici, cei mai multi dintre ei optand pentru ultrasonografia generala (207 candidati) si histeroscopie (93 candidati). La polul opus s-au aflat audiologia, cardiologia interventionala, ecografia endocrina, ginecologia, tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata si utilizarea terapeutica si chirurgicala a laserilor in medicina dentara.


Cei mai multi candidati din sesiunea mai 2012 s-au inscris la Bucuresti. citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medici
Vezi stiri din categoria: Medici
Vezi articole din categoria: Medici
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.