52 de grame mai putin. De ce sunt nou-nascutii din ce in ce mai usori?

24 Ianuarie 2010
 

Un studiu dat publicităţii săptămâna trecută arată că greutatea nou-născuţilor a scăzut uşor în SUA, comparativ cu anul 1990. Şi în România la fel, spune medicul primar în obstetrică-ginecologie Gabriel Lemnete: "Cu ani în urmă, mulţi dintre copiii născuţi la termen aveau între 3400 şi 3600 de grame. Acum au 3100-3200".

Numărul de prematuri din România, peste media UE

Motivele principale sunt alimentaţia, stresul prin care trec mamele în timpul sarcinii, fumatul şi alcoolul. "Se constată o degradare a potenţialului nutritiv al alimentelor, roşiile pe care le mâncăm acum nu mai sunt ca cele de acum 20 de ani. Iar femeile sunt mult mai stresate astăzi decât atunci", continuă Lemnete. În plus, numărul de copii născuţi prematur sare, în România, peste media înregistrată în Uniunea Europeană, adică 7-8%, faţă de 6%.

"La noi sunt multe femei care nu au parte de o îngrijire de bună calitate în timpul sarcinii, unele suferă de boli care nu ar pune în mod normal probleme, dar pentru că nu ajung la medic, nasc prematur. La polul opus, există şi un mic eşantion de femei care îşi fac tone de analize, care îşi fac griji din pricina lor şi care ajung să nască prematur din cauza acestui stres. Inamicul binelui este mai binele", a văzut Lemnete.

  citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.