87% dintre furnizorii de servicii medicale au prescris cel putin o reteta electronica

03 Ianuarie 2013
 

Marius Filip, medicul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) sustine ca furnizorii de servicii medicale au prescris cel putin o reteta in format electronic, anunta Agerpres. Conform sursei citate, medicii care nu s-au inscris in sistem nu vor putea prescrie medicatie, in timp ce farmaciile nu vor putea elibera retetele.


Statisticile CNAS arata ca numarul medicilor inregistrati in SIUI in 2012 a fost de 11.245, iar cel al farmaciilor inscrise a fost de 4.489.


De la 1 ianuarie 2013 reteta electronica este obligatorie, dupa ce, de la 1 iulie si pana la sfarsitul anului 2012, prescrierea medicamentelor s-a putut face în paralel, respectiv electronic si clasic. Cei care au probleme cu legatura la internet pot face prescriere offline.

 

Un alt element important in informatizarea sistemului de sanatate il constituie cardul national de sanatate. Conform HG 900/2012, cardul va fi obligatoriu de la 1 ianuarie 2013 pentru toti cetatenii romani de peste 18 ani si va contine datele de identificare ale posesorului: numele acestuia, codul unic de asigurat (format din 20 de caractere si diferit de CNP), precum si informatii medicale despre detinator.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Companii medicale
Vezi stiri din categoria: Companii medicale
Vezi articole din categoria: Companii medicale
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.