88,5% dintre romani vor acces la medicamente si tratamente de ultima generatie

01 Octombrie 2012
 

Mai mult decat atat, conform sondajului de opinie efectuat de catre institutul IMAS Marketing si Sondaje, peste jumatate dintre cei intervievati – 56,9% - ar fi de acord sa plateasca pretul integral al unor medicamente ieftine in schimbul compensarii unor medicamente scumpe.


„Sondajul scoate in evidenta faptul ca oamenii isi doresc sa poata beneficia de medicamente de ultima generatie si chiar sa plateasca in plus la sanatate, daca in felul acesta ar creste accesul la aceste medicamente. Din pacate, in Romania, lista de medicamente compensate nu a mai fost actualizata din 2008. In Marea Britanie si Germania, de exemplu, pacientilor li se ofera acces imediat la tratamentele de ultima generatie. In alte state europene, perioada de asteptare variaza de la 88 la 392 de zile. In acest moment, romanii sunt ultimii in clasamentul european al accesului la medicamente inovatoare, cu peste 5 ani de asteptare, speranta de viata a romanilor fiind cea mai mica din Europa, cu peste 6 ani mai mica decat media din Uniunea Europeana”, afirma Almin Adzovic, Presedintele Local American Working Group (LAWG).


In ceea ce priveste preferinta pentru tipul de medicamente cu care s-ar trata, 45,4% dintre romani ar prefera sa cumpere medicamente originale (inovatoare, pentru care nu exista echivalent terapeutic, protejate de brevet) si doar 17% opteaza pentru medicamente generice (echivalente terapeutice ale medicamentelor originale, ale caror brevete au expirat). De asemenea, 82% dintre respondenti recunosc ca medicamentele noi sunt importante pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei.


Sondajul de opinie releva, de asemenea, gradul de intelegere pe care romanii il au in legatura cu accesul la medicamente noi si cine este autoritatea care se ocupa de acest lucru in Romania. 36,6% dintre cei inclusi in sondaj stiu ca lista de medicamente compensate este actualizata de Guvern.


In ceea ce priveste dorinta lor de a avea acces la medicamente de ultima generatie - 34,2% cred ca ar fi bine ca lista sa fie actualizata o data la un an, urmati de romanii care cred ca o datala 6 luni - 23,7% sau ori de cate ori apare un medicament nou – 23,6 %.


Sondajul de opinie a fost desfasurat in luna august de catre institutul de sondare a opiniei publice IMAS, la cererea LAWG, la nivel naţional, pe un numar de 1036 respondenti, cu o marja de eroare de 3%.  citeste mai mult...

Sursa Pharma Business

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.