A avut loc simularea examenului de rezidentiat la Timisoara

21 Octombrie 2012
 

Aproximativ 50 de absolventi ai Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara vor sustine maine simularea examenului de rezidentiat, incepand cu ora 9.00.


Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (SSCR) - filiala Timisoara a obtinut tarziu aprobarea pentru organizarea acestei simulari.


"La noi scoala a inceput mai devreme decat in celelalte centre universitare. Acesta a fost si motivul pentru care am organizat acum simularea examenului de rezidentiat. Intr-adevar, numarul celor care s-au inscris este mic, dar avem in vedere organizarea unei alte simulari, pentru studentii care au trecut acum in anul VI", a declarat in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro Marius Toma, reprezentantul SSCR, filiala Timisoara.


Simulare a repartizarii candidatilor pe locurile disponibile in Timisoara


Potrivit acestuia, examenul se va desfasura la fel ca si concursul de rezidentiat, iar grilele vor fi corectate de cei din asociatie, in prezenta a doi martori. Rezultatele vor fi aflate pe loc de catre cei 50 de candidati.


"Programul de desfasurare va fi unul strict, in conformitate cu metodologia publicata de Ministerul Sanatatii. Grilele le vom corecta noi, studentii, cu sabloanele aferente. Avem si o surpriza pentru cei 50 de participanti. In urma rezultatelor, vom face si o simulare a repartizarii, in functie de locurile care au fost alocate centrului universitar timisorean", a completat Marius Toma.


Inscrierile la simularea examenului de rezidentiat au avut loc in perioada 15-18 octombrie 2012, participantii fiind nevoiti sa achite o taxa de 20 de lei. Simularea se va desfasura in Amfiteatrele de Biochimie si Histologie.


Inca nu se stie daca si alte centre universitare vor lua decizia de a organiza simluari ale examenului de rezidentiat pana pe data de 25 noimebrie.


MS a decis sa suplimenteze locurile la rezidentiat


Reamintim ca Ministerul Sanatatii suplimentat locurile disponibile la concursul de rezidentiat din luna noiembrie 2012 astfel incat numarul acestora sa fie similar cu cel din anul precedent.


"Recent, am luat decizia de a suplimenta locurile disponibile in concurs, astfel incat sa ajungem la un nivel similar cu cel de anul trecut. Am suplimentat cu inca 48 de locuri, sunt cu 10 locuri mai putine decat in 2011. Suplimentarea a fost facuta recent", a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.


In prezent, Ministerul Sanatatii face demersurile necesare la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) pentru ca cele 48 de locuri sa fie aprobate.


"In momentul in care vor fi aprobate, candidatii la concursul de rezidentiat vor putea gasi pe site-ul oficial al Ministerului Sanatatii specialitatile in care s-a facut suplimentarea si centrele unde sunt locuri in plus", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Oana Grigore, purtator de cuvant in Ministerul Sanatatii.


Concursul national de rezidentiat va fi descentralizat, pe centre universitare, pentru al doilea an consecutiv. Astfel, cei care vor sustine examenul fie pentru ocuparea unui loc sau a unui post sunt nevoiti sa mearga in centrele universitare Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medici
Vezi stiri din categoria: Medici
Vezi articole din categoria: Medici
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.