Taxa de participare la rezidentiat a fost redusa la 360 de RON

07 Octombrie 2012
 

Taxa de participare la rezidentiat va fi, din nou, modificata. Desi ordinul publicat de Ministerul Sanatatii pe data de 3 octombrie arata ca taxa perceputa absolventilor de medicina a fost marita cu 200 de RON, reprezentantii institutiei au decis ca cresterea sa nu fie atat de mare.


In consecinta, cei care se vor inscrie la rezidentiatul din noiembrie 2012 vor plati suma de 360 de RON pentru participarea la concurs.


"S-a stabilit o suma de 360 de RON, astfel incat sa fie la un nivel acceptabil fata de anii trecuti. Modificarile nu au fost inca facute in Monitorul Oficial, dar aceasta e suma pe care am stabilit-o", a confirmat pentru PaginaMedicala.ro conf. dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.


Informatia a fost, de asemenea, confirmata de acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.


"Societatea Studentilor Medicinisti din Bucuresti nu sustine calea protestului. Drept urmare, putem vedea care au fost consecintele unor discutii purtate pe cale amiabila. De asemenea, protestul care urma sa aiba loc astazi a fost anulat", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Cristian Moise, presedintele organizatiei studentesti din Capitala.


Absolventii urmau sa protesteze in Capitala


Reamintim ca absolventii medicinisti aveau de gand sa protesteze astazi in Piata Universitatii din Capitala vis-a-vis de suma de 500 de RON perceputa ca taxa de participare la examenul de rezidentiat din noiembrie 2012.


"Trebuie sa se ofere accesul la concursul de rezidentiat tuturor absolventilor de medicina din tara. Nu cred ca este cazul sa crestem taxele, mai ales ca marea majoritate dintre absolventii de medicina sunt inca sustinuti financiar de catre parinti. Din punctul meu de vedere, accesul la acest examen trebuie sa fie neingradit. Chiar daca va fi un student care nu isi poate permite sa achite taxa de participare de 500 de RON, tot este o mare pierdere pentru sistem", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Ionut Cobec, presedintele Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR).


Decizia a fost luata de rectorii universitatilor impreuna cu reprezentantii din Ministerul Sanatatii. Absolventii medicinisti urmau sa trimita o scrisoare in decursul zilei catre Ministerul Sanatatii.


Concursul de rezidentiat din 2012, descentralizat ca in 2011


La fel ca anul trecut, concursul se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza aceleiasi bibliografii si tematici.


Reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat ca vor publica metodologia concursului de rezidentiat, dar si locurile si posturile scoase la concurs in prima parte a lunii octombrie.


Anul acesta, fostul ministru al Sanatatii, dr. Ladislau Ritli, a stabilit si organizat si o sesiune extraordinara de rezidentiat, in luna mai, pentru ocuparea locurilor si posturilor ramase vacante dupa reziadentiatul din noiembrie 2011. Un numar de 372 de tineri medici au promovat Rezidentiatul din 20 mai 2012.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medici
Vezi stiri din categoria: Medici
Vezi articole din categoria: Medici
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.