Afla de la specialisti totul despre toxina botulinica, cea care te scapa de riduri

15 Mai 2012
 

O înţepătură, apoi, adio, riduri! Cel puţin pentru o vreme. Efectele miraculoase nu se datorează însă acelor folosite, ci substanţei injectate prin ele: toxina botulinică. Avantajele şi dezavantajele pe care le implică procedura şi cât costă ne spun trei dintre cei mai buni specialişti din România.

«Se poate injecta în mai multe zone ale feţei»

“Botoxul se injectează în mai multe zone ale feţei (ridurile dintre sprâncene, cele din colţul extern al ochilor şi ridurile fine de sub ochi), prin introducerea unei cantităţi de toxină botulinică, printr-un ac fin. Aceasta paralizează muşchii şi întinde ridurile. Preţul unei fiole este de 250 de euro, iar pe zonă injectată, 100 de euro. Tot aşa pot fi ridicate şi sprâncenele cu 2 mm”, ne-a explicat dr. Dimitrie Bogdan Niculae, specialist dermatolog şi vicepreşedinte al Asociaţiei Europene Anti- Aging. Potrivit acestuia, mai există o procedură, pe care o realizează doar medicii cu experienţă, care constă în injectarea botoxului în zona nazo-labială, în tratarea ridurilor gâtului, în ridicarea colţurilor gurii şi a vârfului nasului. Această procedură costă tot 100 de euro pe zonă. Pentru liftingul facial se fac 30 de înţepături cu botox în anumiţi muşchi, iar efectul este de ridicare a feţei. Procedura costă între 250 şi 500 de euro, susţine specialistul.

Avantaje: intervenţia nu necesită anestezie locală sau sedare, recuperarea e rapidă (4-7 zile) şi durează 4-5 luni.

Dezavantaje: pot apărea dureri de cap uşoare, există risc de asimetrie dacă medicul nu e experimentat, implică cheltuieli periodice.


«Este periculos dacă atinge muşchiul care ridică pleoapa»

“Injecţiile cu Botox reprezintă un tratament cosmetic pentru tratarea ridurilor fine sau profunde şi se foloseşte la etajul superior al feţei. Sunt necesare între 4 şi 10 injecţii. Se face fără anestezie locală şi fără internare. Pacientul poate conduce maşina. Preţul este de 100 de euro per zonă injectată”, ne-a declarat dr. Marek Vâlcu. Specialistul a subliniat însă că botoxul trebuie injectat în locul şi doza exacte. “E periculos dacă substanţa atinge muşchiul care ridică pleoapa, căci pacientul va petrece câteva săptămâni cu pleoapa căzută”.  citeste mai mult...

Sursa Libertatea

 
Clasificare stire: Frumusete
Vezi stiri din categoria: Frumusete
Vezi articole din categoria: Frumusete
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.