Alimentele consumate in timpul sarcinii pot afecta dezvoltarea creierului copilului. Iata ce trebuie evitat!

26 Ianuarie 2014
 

Un regim alimentar bogat în grăsimi în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea creierului copilului, iar riscul ca acesta să devină obez pe parcursul vieţii este mai mare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează bbc.co.uk.


O echipă de cercetători de la Şcoala de medicină Yale din Statele Unite ale Americii a arătat că regimul alimentar poate schimba structura creierului şoarecilor.


Această descoperire, spun oamenii de ştiinţă, explică de ce copiii ai căror părinţi sunt obezi sunt mai predispuşi în a deveni supraponderali.


Există, de asemenea, dovezi că regimul alimentar din timpul sarcinii poate influenţa greutatea viitoare a copilului, prin modificările care au loc la nivelul ADN-ului.


Cea mai recentă cercetare în domeniu, publicată în jurnalul Cell, arată că structura creierului poate suferi modificări în perioada intrauterină.


Experimentele realizate pe şoareci au arătat că femelele care aveau o dieta alimentară bogată în grăsimi au avut pui al căror hipotalamus - o parte a creierului importantă pentru reglarea metabolismului - a suferit modificări.


Astfel, aceşti pui de şoareci au fost mai predispuşi în a deveni supraponderali şi a dezvolta diabet de tipul 2, comparativ cu cei ale căror mame aveau o dietă alimentară echilibrată.


"Noi, cu siguranţă, credem că acestea sunt procese biologice fundamentale care afectează, de asemenea, şi oamenii şi influenţează modul în care copiii pot deveni obezi. Cel puţin se pare că ar putea avea un impact major şi trebuie să cercetăm în continuare acest aspect, atât în studii pe animale, cât şi pe oameni", a declarat, pentru BBC, Tamas Horvath, unul dintre autorii acestei descoperiri.


El a mai precizat că o dietă alimentară sănătoasă în timpul sarcinii ar putea întrerupe ciclul părinţilor obezi care au copii obezi.


Cercetătorii au afirmat că rezultatele studiului sunt eficiente, însă până în acest moment nu au fost realizate cercetări asupra oamenilor care să arate aceleaşi schimbări la nivelul creierului.

  citeste mai mult...

Sursa Descopera

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.