Anomaliile genetice compromit sarcina

26 August 2010
 

De cele mai multe ori, stagnarea se produce în primele 12 săptămâni de gestaţie, cauzele fiind, de regulă, de natură genetică. Sarcina oprită în evoluţie se depistează în timpul examenului ecografic, când se observă absenţa semnelor vitale ale fătului, precum bătăile inimii.

Una dintre cele mai grave probleme care pot apărea în timpul sarcinii este oprirea ei din evoluţie. „Sarcina oprită în evoluţie sau avortul reţinut reprezintă retenţia unui ou sau făt a cărui dezvoltare a fost sistată, cu condiţia ca sarcina să nu aibă mai mult de trei luni (peste trei luni se consideră moarte intrauterină a fătului).


Retenţia poate dura patru-opt săptămâni sau chiar mai mult. Sarcina evoluează iniţial normal, după care semnele subiective de sarcină dispar, uterul nu se mai măreşte în dimensiuni, acesta putând chiar involua", explică medicul Ciprian Pop-Began, asistent universitar obstetrică-ginecologie, de la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias" din Bucureşti. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.