Anuntul fara precedent al medicilor: este o BOMBA cu ceas, LOVESTE SI ROMANIA

14 Octombrie 2012
 

Experţi în boli infecţioase avertizează asupra creşterii îngrijorătoare a numărului de germeni multirezistenţi, mai ales ca urmare a abuzului de antibiotice.


„Este o bombă cu ceas în toate spitalele”, a afirmat Gerd Hoffken, preşedintele Societăţii de Chimioterapie Paul Ehrlich (PEG), Germania, atenţionând că unele bacterii intestinale, cum ar fi escherichia coli sau klebsiella, devin tot mai rezistente la mai multe grupe de antibiotice. Statisticile arată că, numai între anii 2007 şi 2010, numărul variantelor multirezistente ale acestor bacterii a crescut cu circa 50%, în principal din cauza consumului de antibiotice, scrie Agerpres.

Potrivit cercetătorului german, o parte din aceste bacterii provine din alimente. Printre alimentele care conţin astfel de microorganisme se numără şi carnea de pui, după cum a anunţat la începutul anului o organizaţie ecologistă, care a făcut mai multe teste care au scos la iveală faptul că în supermarketurile din Germania se vinde carne de pui contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice.


„Obiectivul nostru este să reducem folosirea antibioticelor”, a punctat el, amintind că în multe clinici din Germania există deja un registru cu prescripţiile date pacienţilor pentru astfel de medicamente.


În curând, antibioticele vor deveni inutile


În utima perioadă, tot mai mulţi experţi din domeniul sănătăţii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că din ce în ce mai multe bacterii sunt rezistente la antibiotice. În urmă cu aproximativ şase luni, şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, avertiza că, în curând, o banală operaţie ar putea fi fatală, iar medicina va trebui să găsească noi soluţii.


Reprezentantul OMS avertiza că bacteriile devin tot mai rezistente la antibioticele disponibile, iar acest lucru “va însemna sfârşitul medicinei moderne, aşa cum o cunoaştem acum”.


În curând, antibioticele vor deveni inutile, arată cel mai sobru scenariu al specialiştilor din domeniul bolilor infecţioase. Astfel vom rămâne fără tratamente pentru boli precum malaria sau tuberculoza, dar mai grav este că orice operaţie de rutină sau chiar o zgârietură ne va putea ucide, dacă se va ajunge la infecţie.

  citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.