Aproape o treime din sarcini sunt intrerupte la cerere in Europa

29 Ianuarie 2012
 

În jur de 30% din femeile din Europa care rămân însărcinate aleg să renunţe la sarcină, semnalează o statistică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cea mai mare rată a avorturilor de pe continent este în ţările estice.

 

În anul 2008, 4,2 milioane de femei din Europa au efectuat o întrerupere de sarcină, după cum reiese dintr-o statistică realizată recent de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în colaborare cu Institutul Guttmacher din SUA. Dacă în Europa de Vest, rata avorturilor la cerere este de 12 la 1.000 de femei de vârstă reproductivă (între 15 şi 44 de ani), în Europa de Est, statisticile semnalează o situaţie alarmantă. În ţările din această zonă a continentului se înregistrează nu mai puţin de 43 de întreruperi de sarcină la 1.000 de femei.

Mai mare decât medica europeană este şi rata avorturilor în nordul Europei (în Ţările Scandinave şi în Marea Britanie). Aici, se înregistrează 17 avorturi la 1.000 de femei de vârstă reproductivă.  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.