Asiguratii pot cere inlocuirea certificatelor europene provizorii

02 Aprilie 2013
 

Asiguratii care au primit certificate provizorii in locul cardurilor europene de asigurari de sanatate pot solicita caselor de asigurari de sanatate inlocuirea acestor certificate cu cardurile europene de asigurari de sanatate, anunta CNAS.


Pentru inlocuire, persoanele interesate vor adresa o solicitare casei de asigurari de sanatate de care apartin, mentionand adresa la care urmeaza sa fie trimis cardul. Perioada de valabilitate a cardului livrat va fi aceeasi cu cea a certificatului pe care il inlocuieste, precizeaza CNAS.


Asiguratii romani posesorii ai cardului european de asigurari de sanatate pot beneficia, in baza acestuia, de asistenta medicala necesara pe perioada sederii temporare pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.


Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat la jumatatea lunii martie ca a reinceput tiparirea si distributia catre asigurati a Cardurilor europene de asigurari de sanatate.


Toate persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, aflate in sedere temporara pe teritoriul unui stat membru din motive turistice, profesionale sau pentru studii, pot utiliza Cardul european de asigurari de sanatate eliberat de institutia competenta din Romania (casa de asigurari de sanatate in evidentele careia se afla inscris asiguratul) pentru a primi asistenta medicala necesara.


Cardul european se elibereaza gratuit, la cererea persoanei asigurate, si poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE.


Pentru a obtine acest document, persoanelor asigurate trebuie sa faca o solicitare in acest sens catre casa de asigurari sociale de sanatate de care apartin. Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii si acopera acordarea ingrijirilor medicale de imediata necesitate.


Cardul european nu acopera situatia in care o persoana pleaca intr-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Ministerul Sanatatii
Vezi stiri din categoria: Ministerul Sanatatii
Vezi articole din categoria: Ministerul Sanatatii
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.