ATENTIE! Durerile puternice de cap pot anunta o hemoragie cerebrala. Cand e cazul sa mergi la medic, de urgenta?

12 Septembrie 2016
 

Durerea de cap este un simptom extrem de frecvent şi la copii, şi la adulţi. În majoritatea cazurilor, este un simptom benign. Totuşi, el este asociat cu o anumită temere care poate grăbi consultarea medicului şi o investigaţie imagistică a creierului. Întrebare este: când prescrie medicul o investigaţie imagistică?


Profesorul Jean-Yves Gauvrit, şeful Unităţii de imagistică neuro-facială din cadrul Serviciului de radiologie al CHU din Rennes, răspunde la această întrebare, într-un amplu articol publicat online în Le Point. Profesorul Jean Yves Gauvrit vorbeşte mai întâi de cefalee, dureri de cap, care, în majoritatea cazurilor, nu necesită un examen complementar.


Totuşi, uneori, cefaleea poate face parte dintr-un prognostic vital şi să reprezinte o urgenţă terapeutică. “De cele mai multe ori, discuţia cu pacientul şi examenul clinic permit selectarea pacienţilor care ar putea avea nevoie, mai târziu sau mai devreme, de o investigaţie imagistică, în special rezonanţă magnetică, spune prof. Gauvrit.


Rezonanţa magnetică este un examen de referinţă pentru toate bolile cerebrale. Profesorul Gauvrit distinge dureri de cap primare, secundare şi acute sau progresive. Primele sunt de departe cele mai frecvente, nu au la origine leziuni şi reprezintă aproximativ 60% dintre cazuri.  citeste mai mult...

Sursa doctorulzilei.ro

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.