Atentie la efectele secundare ale antidepresivelor!

08 Martie 2012
 

Tratamentul antidepresiv se poate întoarce împotriva propriei persoane, dar literatura de specialitate nu semnalează ieşiri agresive faţă de cei din jur.

Toate medicamentele care tratează depresia au efecte adverse, de care persoana în cauză, dar şi anturajul trebuie să fie conştienţi. Printre cele mai frecvente se numără starea de greaţă şi voma, dar şi probleme sexuale (pierderea dorinţei sau disfuncţia erectilă ).

Unele antidepresive au efect sedativ şi duc la oboseală şi la somnolenţă. Altele, în schimb, au acţiune stimulantă, înlăturând oboseala fizică şi psihică. În aceste cazuri, surplusul de energie poate să provoace insomnie, anxietate şi iritabilitate, stări care se pot însoţi de gânduri intense, impulsive.

Risc suicidar

De exemplu, există riscul ca persoanele cu depresie severă şi care au gânduri suicidare să-şi pună ideile în aplicare după administrarea tratamentului, pentru că acestea cresc voinţa, după cum ne explică prof. Ioan Fulga, şeful catedrei de farmacologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti.   citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.