Atentionare pentru medici referitor la solutia perfuzabila Taxotere (ANM)

12 Februarie 2012
 

Compania sanofi-aventis informeaza profesionistii din domeniul medical cu privire la prepararea solutiei perfuzabile Taxotere, formularea cu 1 flacon.

Potrivit unei atentionari aflata pe site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului, la formularea amintita trebuie utilizat un ac de calibrul 21G. Recomandarea se bazeaza pe raportarile primite cu privire la aparitia de particule in seringa de transfer, in cazul in care pentru prepararea solutiei perfuzabile de Taxotere formularea cu 1 flacon se utilizeaza un ac de calibrul 19G.

"Particulele s-au observat la inspectia vizuala a seringii de transfer, inainte de injectarea medicamentului in solutia perfuzabila finala. Compania sanofi-aventis a colectat probe din particulele observate in seringa de transfer si le-a identificat ca fiind fragmente de cauciuc din dopul flaconului de Taxotere formularea cu 1 flacon", se arata in document.

Dopurile flacoanelor, conforme cu parametrii specificatiei aplicabile

De altfel, compania farmaceutica precizeaza ca nu a primit raportari referitoare la prezenta de particule din dop in solutia perfuzabila finala, destinata administrarii la pacienti. In plus, examinarea suplimentara a dopurilor flacoanelor a confirmat conformitatea acestora cu parametrii specificatiei aplicabile.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.