Au inceput inscrierile la Gala Medica, editia a V-a

20 Mai 2013
 

Colegiul Medicilor din Romania va organiza la sfarsitul lunii iunie 2013 editia a V-a a Galei Medica, eveniment care va aduce, ca in fiecare an, in lumina reflectoarelor oameni si organizatii, care au un numitor comun: doresc sa schimbe ceva in sistem, doresc ca prin eforturile lor sa puna lucrurile in miscare.


In acest an, premii se vor da la trei categorii noi, realizate impreuna cu partenerii CMR: Cel mai activ medic pe internet, Medicul intreprinzator si De profesie medic in Romania.


Inscrierile se pot face in perioada 14 mai – 2 iunie 2013 pentru urmatoarele categorii:


Cel mai bun comunicator medic

Aceasta categorie doreste sa incurajeze medicii sa fie prezenti mai mult in spatiul public, sa isi faca cunoscute opiniile si problemele, dar si sa dezvolte comunicarea medic-pacient. De aceea, la aceasta categorie se pot inscrie medicii cu aparitii publice in 2012 si medici apreciati pentru buna comunicare medic-pacient.

Medicul implicat - premiul „Dr. Alexandru Pesamosca”

Sunt multi medici care fac mult mai multe lucruri decat profesia lor de baza. Din acest motiv, dorim sa ii facem cunoscuti pe cei care se implica in comunitate, fac voluntariat, colaboreaza cu ONG-uri, asociatii de pacienti, etc.


Jurnalism de sanatate (presa scrisa, audio-video, online)

Sistemul sanitar este o sursa generoasa de stiri pentru jurnalisti. La categoria Jurnalism de sanatate se pot inscrie articole, reportaje, opinii despre sistemul sanitar si despre medici din 2012.‏


Proiectul unei asociatii de pacienti cu cea mai mare relevanta

Aceasta categorie se adreseaza exclusiv asociatiilor de pacienti si doreste sa promoveze proiectele care au ajutat, informat un procentaj cat mai mare de pacienti dintr-o patologie sau zona geografica. De exemplu, daca vorbim despre o asociatie mai mica, insa extrem de activa la nivel local, este relevant faptul ca a ajutat prin proiectele sale un procent cat mai mare de pacienti din acea regiune.


Cea mai activa asociatie studenteasca din universitatile de medicina

Asteptam inscrieri ale asociatiilor studentesti cu proiecte realizate in 2012, atat pentru studenti, pacienti, comunitate, etc.


Premiu pentru inovatie medicala

Categoria se adreseaza proiectelor de cercetare.


Cel mai activ site pentru medici


Cel mai activ medic pe Internet

Internetul a devenit deja o sursa de informare extrem de importanta pentru medici. Aceasta categorie, creata impreuna cu Libra Internet Bank, este destinata medicilor care scriu articole in reviste online de specialitate ori sustin cursuri online. Libra Internet Bank apreciaza medicii care impartasesc pasiunea pentru mediul virtual si noi tehnologii, reflectata in strategia bancii de inovatie in serviciile bancare online.


Medicul intreprinzator

In DEX, inpreprinzator inseamna cel care trece usor la actiune, care are initiativa. De aceea, la aceasta categorie, creata impreuna cu Banca Transilvania, "dorim sa facem cunoscuti si sa premiem medici care au avut initiativa deschiderii unui cabinet, care au castigat proiecte, care au atras fonduri din sponsorizari sau alte surse pentru unitatea sanitara in care lucreaza", spun organizatorii.


De profesie medic in Romania

Aceasta categorie s-a nascut in urma proiectului cu acelasi nume, initiat de Consiliul Investitorilor Straini, la care Colegiul Medicilor din Romania este partener. Ideea de la care a pornit proiectul este sa reduca exodul medicilor din Romania. in afara conditiilor materiale, acest lucru poate fi facut si prin aratarea respectului fata de medici.


O modalitate de a arata respect este, ca si prin intermediul acestei categorii, sa facem cunoscute povestile medicilor foarte buni, care aleg sa nu plece din Romania, care isi fac meseria in conditii grele, care lupta cu lipsurile sistemului sanitar in fiecare zi.


Premiul publicului

Premiul publicului va fi votat pe site-ul Galei Medica (gala2013.cmr.ro), Dupa incheierea perioadei de inscriere, fiecare vizitator va putea vota un singur om sau proiect.


Cei care doresc sa se inscrie pot sa trimita un e-mail pe adresa gala@cmr.ro cu numele intreg, un CV, categoria la care doresc sa participe, motivatia pentru care o fac si descrierea proiectului (acolo unde este cazul), articolul sau reportajul video.


De asemenea, toti cei care doresc sa ne semnaleze un caz deosebit, fie medici, pacienti sau organizatii o pot face printr-un simplu e-mail, pe aceeasi adresa.


Organizatorii vor lua legatura cu cei propusi pentru a-i intreba daca sunt de acord sa fie inscrisi in concurs. Dupa terminarea perioadei de inscriere, juriul format din reprezentanti ai Colegiului Medicilor din Romania va face trei nominalizari. Acestea vor fi postate pe site-ul Galei pentru ca publicul vizitator /cititorii sa-si poata exprima optiunile prin vot. Persoana sau proiectul care va culege cele mai multe voturi va primi premiul special al publicului.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medici
Vezi stiri din categoria: Medici
Vezi articole din categoria: Medici
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.