Bacteria Ecoli depistata in doar 20 de minute

22 Decembrie 2016
 

Testele actuale pentru depistarea contaminării cu bacteria E.coli oferă rezultate în câteva ore sau chiar zile, însă un nou dispozitiv de ultimă generație face acest lucru în doar 20 de minute. Timpul economisit astfel ar putea ajuta la prevenirea îmbolnăvirilor și la salvarea a mii de vieți. 

 

Dispozitivul inventat de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare Photonics, din cadrul Universității din Quebec, în colaborare cu specialiștii de la Institutul de Tehnologie Kanpur, India, este dotat cu un biosenzor special. Acesta „scanează” cu o lumină specială suprafața unde se suspectează existența bacteriei E.coli și, cu ajutorul unor virusuri bacteriene numite bacteriofage, confirmă sau infirmă contaminarea. 

 

Bacteria E.coli (Escherichia coli) se găsește în mediul înconjurător, în alimentele și intestinele oamenilor și animalelor, însă de cele mai multe ori este inofensivă. Anumite tulpini de E.coli pot provoca însă diaree, dificultăți respiratorii, infecții ale tractului urinar, pneumonie și alte probleme de sănătate, potrivit Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor din Statele Unite.

 

„Testele rapide pentru depistarea E.coli pot salva viețile oamenilor, prin instituirea rapidă a tratamentelor necesare. De asemenea, un asfel de dispozitiv este mult mai ieftin și mai precis”, susține Saurabh Mani Tripathi, specialist la Institutul de Tehnologie Kanpur.  „Infecțiile bacteriene reprezintă una dintre principalele cauze de deces în lume. Timpul este esențial în salvarea vieților persoanelor infectate, așadar acest aparat ne va ajuta cu siguranță”, a adăugat el.  citeste mai mult...

Sursa eHeath Romania

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.