Biofarm a devenit cea mai profitabila companie farma de pe bursa

20 Februarie 2012
 

Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO), controlat de SIF-uri, a reusit sa inregistreze profit si in ultimele trei luni ale anului trecut, de 756.000 de lei (cca 174.200 euro la cursul zilei, n.n.), dupa ce afacerile companiei si-au majorat ritmul de crestere la 16,4% in aceeasi perioada, noteaza Ziarul Financiar.

Spre comparatie, ceilalti doi producatori de medicamente listati pe bursa, Antibiotice Iasi (est) si Zentiva Bucuresti, au finalizat ultimele trei luni din 2011 cu pierderi de 4,8 milioane lei si respectiv peste 10 milioane lei.

Biofarm si-a mentinut profitul net anul trecut la nivelul de 14,5 milioane lei (3,4 milioane euro) in ciuda majorarii afacerilor cu 13,5%, care au ajuns la 93,4 milioane lei (22,1 milioane euro).

Cu toate acestea, producatorul de medicamente a detronat anul trecut Zentiva din pozitia de cea mai profitabila companie farma de pe bursa, cu o marja neta de profit de 15,5%, ceva mai mica fata de nivelul de 17,5% din 2010.

Reducerea marjelor de profitabilitate a fost determinata in principal de avansul costurilor de distributie, care s-au majorat cu aproape 28%, precum si al altor cheltuieli din exploatare, care au urcat cu 24%, la 28,3 milioane lei, mult peste ritmul de crestere al vanzarilor companiei.  citeste mai mult...

Sursa Informatia medicala

 
Clasificare stire: Companii medicale
Vezi stiri din categoria: Companii medicale
Vezi articole din categoria: Companii medicale
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.