Bolnavii de cancer isi cumpara medicamentele de peste hotare. Pentru a-si prelungi viata pacientii nu au de ales

27 Februarie 2012
 

Bolnavii de cancer din România au ajuns în situaţia de a-şi asigura tratamentul cumpărându-şi medicamente din străinătate. Deşi îşi plătesc taxele şi contribuie la bugetul sistemului naţional de sănătate, ei suportă cheltuielile din propriul buzunar.


Conform spuselor reprezentanţilor Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer(FABC), nu lipseşte doar morfina, dar şi alte medicamente indispensabile tratamentului persoanelor suferinde de cancer. Acestea au dispărut din cauza sistemului clawback(este un sistem prin intermediul căruia toţi producătorii de medicamente care desfac produse pe piaţa românească contribuie la finanţarea sistemului public de sănătate cu 5% până la 11% din veniturile realizate în urma vânzării produselor) şi prin impunerea unor preţuri nesustenabile pentru pastilele cu prescripţie de la medic.  citeste mai mult...

Sursa Libertatea

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.