Bomba radioactiva inteligenta, noua arma care poate elimina HIV din organism

09 Decembrie 2013
 

O formă de radioterapie, asemănătoare aceleia care este utilizată pentru tratarea cancerului, are capacitatea de a elimina HIV din organism, stimulând eficienţa tratamentului clasic cu antiretrovirale, informează dailymail.co.uk.


De mai mulţi ani, medicii tratează pacienţi infectaţi cu HIV folosind medicamente antiretrovirale, însă efectele secundare ale acestora pot fi uneori mai puţin benefice.


Câţiva cercetători din New York au dorit să afle dacă folosirea unor doze puternice de radiaţii - "bombă radioactivă inteligentă" - ar putea avea o eficienţă mai mare, iar rezultatele obţinute sunt încurajatoare.


Ei au descoperit că pacienţii care au primit o combinaţie de medicamente antiretrovirale şi radioterapie au beneficiat de o eficienţă mai mare a tratamentului, iar HIV, virusul care declanşează SIDA, nu a mai putut fi detectat în organism.


Ekaterina Dadachova, doctor în medicină la Albert Einstein College of Medicine din New York, a inventat această tehnică inovatoare, care foloseşte radioimunoterapia pentru a distruge celulele albe infectate cu HIV.


Totodată, anticorpii radioactivi au fost capabili să distrugă un număr semnificativ mai mare de celule infectate cu HIV din creier, provocând în acelaşi timp mai puţine distrugeri la nivelul delicatelor sisteme cerebrale.


"Tratamentul antiretroviral penetrează doar parţial bariera cerebrală sangvină şi din acest motiv, chiar dacă un pacient este vindecat de HIV din punct de vedere sistemic, virusul este în continuare capabil să se ascundă în creier, cauzând afecţiuni cognitive şi declinul mintal. Studiul nostru a arătat că radioimunoterapia este capabilă să distrugă celulele infectate cu HIV atât la nivel sistemic, cât şi în interiorul sistemului nervos central", a spus coordonatoarea studiului.


După 30 de ani de luptă acerbă împotriva acestui virus mortal şi incurabil, oamenii de ştiinţă sunt de părere că au descoperit în sfârşit o metodă eficientă pentru a distruge cu adevărat HIV.


Cercetătorii americani au testat o versiune modificată a terapiei utilizate în prezent contra leucemiei pe eşantioane de sânge prelevate de la 15 pacienţi depistaţi cu HIV şi au descoperit că noua metodă poate să cureţe celulele infectate.

 

Aceste celule denumite "latente" reprezintă principalul motiv pentru care HIV nu poate fi eradicat - virusul se ascunde în profunzimile celulelor, rămânând inactiv până când tratamentul se opreşte, iar apoi reintră în acţiune.

 

Cercetătorii au testat noua tehnică pe 15 pacienţi care primeau tratament anti-HIV.

 

Noul procedeu a distrus celulele infectate care circulau în sângele pacienţilor şi a reuşit să pătrundă şi în creier - o performanţă pe care puţine medicamente o reuşesc.

 

"Eliminarea celulelor infectate cu HIV folosind radioimunoterapia a fost profundă şi specifică, a spus coordonatoarea studiului. "Radionuclizii pe care i-am folosit au eliberat radiaţii doar asupra celulelor infectate, fără să distrugă celulele din jur".

 

Virusul imunodeficienţei umane, care provoacă SIDA, a infectat 35 milioane de persoane pe plan mondial şi a ucis alte 36 milioane de oameni, potrivit statisticilor ONU.

 

Deocamdată nu există leac pentru această boală, iar vaccinurile experimentale au o eficienţă limitată.

 

Tratamentul medicamentos denumit terapie antiretrovirală poate menţine virusul suprimat la un nivel atât de redus, încât pacienţii rămân sănătoşi şi prezintă un risc mult mai mic de a-i infecta pe cei din jur.

 

Totuşi, virusul pare să rămână în anumite zone din organism şi, dacă tratamentul este oprit, acele celule încep să sintetizeze virusul din nou.

 

Rezervoarele de celule latente infectate rămân în organism, împiedicând o vindecare permanentă. 

  citeste mai mult...

Sursa Descopera

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.