Broccoli - superalimentul sanatatii si al detoxifierii!

12 Noiembrie 2013
 

Broccoli prezintă nutrienţi, vitamine şi minerale care scad colesterolul rău în organism şi echilibrează metabolismul lipidelor. De asemenea, broccoli este bogat în fibre, acestea având rol în detoxifierea colonului, în combaterea constipaţiei şi a problemelor digestive.


Broccoli are un conţinut bogat de vitamina C, vitamina A, acid folic, calciu, fibre. Chiar dacă nu furnizează aceeaşi cantitate de calciu pe care o asigură un pahar cu lapte, broccoli dispune totuşi de o cantitate semnificativă de calciu. Prin urmare, este recomandat drept o sursă excelentă de calciu în cazul celor care nu consumă produse lactate. Calciul nu numai că ajută la păstrarea densităţii oaselor, dar contribuie şi la menţinerea sănătăţii inimii şi la prevenirea cancerului de colon.


Broccoli- leguma minune în detoxifiere

Broccoli reprezintă o legumă minune şi în detoxifiere, având un rol important în acest proces. Broccoli conţine glucorafanin, un compus numit gluconasturtiin şi glucobrasici, 3 fitonutrienţi (glucosinolaţi) care se combină excelent pentru a asigură neutralizarea şi eliminarea toxinelor din organism. Procesat de organism, glucorafaninul are şi proprietăţi anticancer remarcabile. Broccoli este bogat şi în Indole-3-Carbinol, un antioxidant puternic.

 

Dar nu numai...

Broccoli prezintă nutrienţi, vitamine şi minerale care scad colesterolul rău in organism şi echilibrează metabolismul lipidelor. De asemenea broccoli este bogat în fibre, acestea având rol în detoxifierea colonului, în combaterea constipaţiei şi a problemelor digestive. De asemenea alimentele bogate în fibre protejează împotriva cancerului de colon.


În compoziţia acestei legume găsim totodată şi vitamina A (sub formă de betacaroten) şi vitamina K, o combinaţie puternică ce contribuie la metabolizarea vitaminei D. Se ştie că vitamina D este esenţială pentru organism şi are rol de resorbţie a calciului şi a fosforului la nivelul intestinelor.


În plus, broccoli este bogat şi în vitamina A. Această vitamină este esenţială în menţinerea sănătăţii ochilor şi a pielii, dar şi a unei funcţionări optime a sistemului osos şi a celui nervos. Prin urmare, betacarotenul (un antioxidant important asociat cu un risc scăzut al cataractei şi al degenerării maculare) şi alfa-carotenul, acesti carotenoizi continuţi de broccoli, sunt convertiţi în organism în vitamina A. Zeaxantină, deşi nu se transformă în vitamina A, reprezintă şi ea un antioxidant foarte puternic.


Broccoli are remarcabile proprietăţi anticancer

Cercetătorii de la Şcoala universitară de medicină Johns Hopkins au reuşit să izoleze din compoziţia acestei legume un izotiocianat numit sulforafan. Aceste izotiocianate pe care le conţine broccoli sunt substanţe puternice care luptă împotriva cancerului. Ele stimulează anumite enzime produse de ficat ce neutralizează la rândul lor efectele agenţilor care provoacă cancerul. Totodată, broccoli conţine şi anumiţi flavonoizi şi fitonutrienţi esenţiali care protejează împotriva anumitor forme de cancer precum cancerul de colon, cancerul de prostată, cancerul la sân şi cancerul pancreativ.


Broccoli conţine multă vitamina C, o ceaşcă de broccoli mărunţit conţinând echivalentul de vitamina C pe care l-ar furniza o portocală. În plus, preparat la aburi, broccoli ajută la scăderea colesterolului rău. Acelaşi efect îl are şi cel crud, chiar dacă nu în procent atât de mare.


Mai mult, în broccoli găsim şi o cantitate considerabilă de kampferol, un flavonoid cu proprietăţi speciale în diminuarea efectelor alergenice ale diverselor substanţe asupra organismului nostru. Aceeaşi substanţă este considerată a fi răspunzătoare pentru proprietăţile antiinflamatorii unice de care se bucură broccoli în mod firesc, cercetarile actuale legate de aceasta legumă tind să includă broccoli în lista alimentelor hipoalergenice. 

  citeste mai mult...

Sursa Garbo

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.