Buzau: Autoritatile au inceput vaccinarea antirabica a vulpilor

20 Iulie 2007
 

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Buzău au început, joi, o campanie de vaccinare antirabică, pe cale orală, a vulpilor din pădurile judeţului, transmite corespondentul NewsIn.


Echipele formate din medici veterinari şi administratorii fondurilor de vânătoare folosesc momeli sub formă de pastile comestibile, în mijlocul cărora se află dozele de vaccin antirabic. „Amestecul este foarte apetisant pentru vulpi. Conţine pastă de peşte, şrot de soia, ceară de albine, iar în interior se află o folie cu lichidul de vaccin, care se sparge în gura animalului. O dată consumat, soluţia formează anticorpii în organismul animalului”, a declarat Alexandru Iancu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău.


În cele două săptămâni, cât durează campania de vaccinare antirabică la vulpi, este prevăzută amplasarea a 4.000 de momeli, în valoare de doi euro fiecare. Potrivit ultimului recensământ al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor, în pădurile din judeţul Buzău vieţuiesc aproape 1.400 de vulpi, iar pentru fiecare trebuie distribuite câte trei momeli, pentru ca profilaxia rabiei să fie eficientă.


Vaccinarea antirabică se face anual însă, de data aceasta, măsura a fost grăbită după apariţia a patru focare de rabie în judeţul Buzău, aproape toate având la origine vulpi turbate, alungate din habitatul natural de seceta şi căldura excesivă.

 
Clasificare stire: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.