Cancerul mamar, o maladie ce face inca ravagii

06 Martie 2008
 

Deşi în ultimii ani au crescut şansele de vindecare a cancerului la sân totuşi tumora canceroasă recidivează la aproximativ fiecare a treia dintre femeile care au fost tratate. În Germania, numărul femeilor la care cancerul la sân recidivează este de circa 360.000. Regulile de tratament în cazul cancerului mamar prevăd ca metastazele să fie detectate doar în momentul când apar simptome ce atestă prezenţa lor în corp, ceea ce le face pe paciente să se teamă că acest lucru este prea târziu, în timp ce inclusiv medicii şi oamenii de ştiinţă reflectă acum la o modificare a regulilor valabile la nivel mondial. Congresul German de Cancer (DKK), organizat de Societatea Germană de Cancer (DKG) la Berlin, a dezbătut şi el acest subiect, o fundaţie urmând acum să aloce bani pentru un studiu la care vor participa 5.000 de paciente.

 Pe moment, medicii germani care se ocupă de problemele cancerului se orientează după rezultatele obţinute de colegii italieni, publicate între 1994 şi 1999. Aceste studii arată că pacientele nu au nici un avantaj în ce priveşte supravieţuirea dacă la acele femei care nu prezintă simptome, pe lângă examenul clinic, se mai încearcă în mod regulat şi descoperirea metastazelor cu ajutorul unor proceduri imagistice precum radiografiile de plămân, scintigrafia scheletului sau ultrasonografie hepatică şi examene de laborator. Conform credinţei generale, diagnosticarea precoce a unei metastaze nu face decât să aducă cunoştinţe în plus legate de progresul bolii şi perioadele de tratament dar nu prelungeşte în niciun fel viaţa pacientei.

 Cea mai mare organizaţie care se ocupă la nivel federal de problema cancerului, Mamazone e.V., cu sediul la Augsburg/Bavaria/, cere deja de ani de zile reexaminarea acestei practici de tratament învechite. Fondatoarea Mamazone, Ursula Goldmann-Posch, ea însăşi bolnavă de cancer mamar, arăta că în ultima vreme atât diagnosticarea cât şi terapia cancerului de sân au suferit o dezvoltare majoră, mulţumită tehnicilor moderne metastazele putând fi detectate azi într-o fază precoce. Chiar şi măsurile terapeutice s-au îmbunătăţit aşa încât metastazele pot fi azi extirpate cu ajutorul bisturiului sau laserului. La aceasta se adaugă faptul că noile tehnici de radio şi chemoterapie precum şi tratamentul antihormonal sau cel ţintit cu anticorpi dau speranţe de vindecare sau cel puţin de prelungire a vieţii pacientelor afectate de cancerul mamar. Acest lucru este dovedit de evoluţia unor astfel de cancere mamare la paciente din centrele americane de tratare a cancerului la sân dar şi de la clinica germană Grosshadern, de lângă Munchen.

 Ursula Goldmann-Posch a luat acum iniţiativa pentru realizarea studiului, deja de mult necesar, şi a înfiinţat o nouă fundaţie sub numele de PONS-S, fundaţie care va reprezenta punctul de plecare pentru implementarea unor tratamente adecvate actualelor cunoştinţe în domeniu. Studiul, care va costa circa cinci milioane de euro, urmează să clarifice în prima fază ce fel de instrumente moderne de diagnostic pot fi folosite pentru descoperirea precoce şi sigură a unei recidive de cancer mamar. /Rompres/

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.