Cancerul pulmonar va afecta de trei ori mai multe femei in urmatorii 30 de ani. STUDIU

13 Noiembrie 2012
 

 Incidenţa cancerului pulmonar în rândul femeilor s-ar putea tripla în următoarele trei decenii, după ce au fost promovate mesaje precum "fumatul ajută la menţinerea siluetei" sau "acest viciu te ajută să slăbeşti", avertizează savanţii britanici.


Oamenii de ştiinţă de la Colegiul Kings atrag atenţia asupra faptului că incidenţa cancerului pulmonar va fi mai crescută în rândul femeilor decât a bărbaţilor, scrie Daily Mail. Potrivit specialiştilor, în următorii 30 de ani, numărul femeilor care suferă de această boală se va tripla. Astfel, dacă în prezent în Marea Britanie 26.000 de femei sunt diagnosticate cu această boală, în 2040 numărul lor va ajunge la 95.000.


Prin comparaţie, numărul bărbaţilor diagnosticaţi cu această afecţiune va creşte cu 8 procente în următorii 30 de ani. Astfel, dacă în prezent incidenţa bolii în rândul bărbaţilor din Regatul Unit este de 39.000 de cazuri, în 2040 va ajunge la 42.000 de cazuri.


Potrivit statisticilor, 10% din pacienţii care sunt diagnosticaţi cu această boală trăiesc în jur de 5 ani, deoarece cancerul de plămâni este de cele mai multe ori depistat în fază avansată. Cifrele mai arată că anual 35.000 de persoane mor de cancer pulmonar, fapt ce clasează boala drept principala cauză de deces în Marea Britanie.


În urma datelor colectate, oamenii de ştiinţă de la Colegiul Kings au constatat că incidenţa bolii în rândul bărbaţilor stagnează, în timp ce în rândul femeilor aceasta creşte.


În România, peste 33.000 de conaţionali mor anual de cancer pulmonar, arată cele mai recente date ale Societăţii Române de Pneumonologie. Statisticile arată că şi la noi în ţară se înregistrează o creştere a numărului de bolnavi, mai ales în rândul femeilor. Cifrele arată că anual sunt peste 10.000 de cazuri noi cu această afecţiune. citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.