Candidatii inscrisi la rezidentiat pe centre universitare

31 Octombrie 2012
 

Ca si anul trecut, examenul de rezidentiat din luna noiembrie 2012 se va desfasura descentralizat, pe centre universitare. Concursul va avea loc in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Targu Mures, Cluj-Napoca si Craiova. Ministerul Sanatatii a anuntat deja ca numarul de candidati inscrisi la aceasta sesiune este de 5371, pe toate cele trei domenii: medicina, medicina dentara si farmacie.


Numarul de locuri si posturi disponibile este, dupa cum sustin reprezentantii MS, similar cu cel din anul precedent. Prin umare, anul acesta au fost scoase la concurs 3730 de locuri si posturi, din care 3310 sunt pentru medicina, 250 pentru medicina dentara si 170 pentru farmacie.


In ceea ce priveste numarul de candidati inscrisi pe centre universitare, situatia sta in felul urmator:

UMF Targu Mures

Medicina: 314 candidati

Medicina dentara: 93 candidati

Farmacie: 17 candidati


UMF Timisoara

Medicina: 463 candidati

Medicina dentara: 75 candidati

Farmacie: 16 candidati


UMF Cluj

Medicina: 615 candidati

Medicina dentara: 158 candidati

Farmacie: 43 candidati


Informatiile privind numarul de candidati inscrisi la Cluj-Napoca ne-au fost furnizate de reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu".


UMF Craiova

Medicina: 632 candidati

Medicina dentara: 76 candidati

Farmacie: 28 candidati


UMF Iasi - 944 in total

Medicina: 647 candidati

Medicina dentara: 225 candidati

Farmacie: 72 candidati


"La Iasi avem 944 de candidati inscrisi. Dintre acestia, 647 au optat pentru medicina, dar trebuie sa tinem cont ca la noi s-au inscris si cei din Galati. Prin urmare, avem 647 de candidati pe 495 de locuri, ceea ce inseamna 1,3 candidati pe loc. La medicina dentara avem 225 de candidati pe 69 de locuri, ceea ce inseamna 3,2 candidati pe loc, iar la farmacie avem 72 de candidati inscrisi pe 34 de locuri si posturi, mai precis 2,05 candidati pe loc", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Maria Stamatin, prorector al UMF Iasi si coordonator pe rezidentiat in centrul iesean.


Vom reveni in decursul zilei de azi cu informatii privind numarul de candidati inscrisi in centrul universitar bucurestean.


Potrivit MS, cei mai multi medici tineri, 4142, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 931 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 298 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.


"Noutatea din acest an este aceea ca vom organiza concurs de rezidentiat pe post si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de sustinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale in tara. De asemenea, numarul posturilor scose la concurs nu se va mai stabili aleator, numai pe criterii istorice, ci in functie de dinamica de personal din ultima perioada", a declarat in luna septembrie dr. Vasile Cepoi, fostul ministrul Sanatatii.


Ministerul Sanatatii a stabilit deja si care sunt specialitatile deficitare pentru care se organizeaza rezidentiat pe post in spitale clinice cu sectii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice in sesiunea 25 noiembrie 2012.


Specialitatile sunt urmatoarele:


- anestezie si terapie intensiva,

- boli infectioase, chirurgie cardiovasculara,

- epidemiologie,

- farmacie clinica,

- hematologie,

- medicina de laborator,

- medicina de urgenta,

- neonatologie,

- neurochirurgie,

- oncologie medicala,

- ortopedie si traumatologie,

- psihiatrie, psihiatrie pediatrica,

- radiologie si imagistica medicala,

- radioterapie si recuperare,

- medicina fizica si balneologie.


La data de 22 noiembrie 2012, candidatii pot afla sala si ora inceperii probei de concurs vizitand paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie sau site-ul www.rezidentiat.info


Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevazut mai sus se calculeaza la nivelul

fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medici
Vezi stiri din categoria: Medici
Vezi articole din categoria: Medici
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.