Candidoza bucala - tratament natural

30 Iunie 2009
 

Folosirea excesivă a tratamentului cu antibiotice, dar şi prezenţa în alimentele noastre a multor substanţe chimice (conservanţi, aromatizanţi, modificatori de gust etc.) determină modificări importante ale florei digestive a organismului. Pentru ca procesul de digestie să aibă loc în mod eficient şi întreg organismul să beneficieze de nutrienţii din alimente, este necesară menţinerea unui echilibru al florei microbiene locale, aflată la suprafaţa mucoaselor digestive, din cavitatea bucală şi până la celălalt capăt al intestinului, la rect.

Digestia bucală este o parte importantă a procesului de digestie. Aici are loc primul contact cu alimentul, aici se savurează gustul şi aroma produselor. Mărunţirea alimentelor şi amestecul acestora cu saliva ajută ulterior stomacul în iniţierea procesului de digestie.

Dacă există modificări ale chimismului local al salivei (prea acidă) se poate dezvolta în exces o floră locală tip Candida sau alte ciuperci, care invadează atât limba cât şi pereţii cavităţii bucale. Simptomele locale tip dureri locale, usturimi, gust neplăcut, secreţii neplăcute, miros neplăcut al gurii, dar şi dificultăţile digestiei bucale (persoana mestecă repede şi înghite nemestecat, pentru a nu mai simţi durerea) determină afectarea şi a restului digestiei. În timp, sunt afectate şi funcţia gingiei şi a danturii, astfel că se pot declanşa şi alte afecţiuni neplăcute, precum paradontopatii sau începuturi de carii ale smalţului dentar.citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Gemoterapie
Vezi stiri din categoria: Gemoterapie
Vezi articole din categoria: Gemoterapie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.