Care este varsta ideala sa concepi un copil

22 Aprilie 2012
 

Bărbaţii pot deveni tătici până la adânci bătrâneţi, dar femeile trebuie să se hotărască la timp dacă vor să facă pasul spre maternitate.

Charlie Chaplin (la 73 de ani), Rod Stewart (la 66) şi Anthony Quinn (la 81 de ani) sunt doar câţiva dintre bărbaţii care au devenit părinţi la vârste înaintate. Astfel de reuşite se datorează biologiei masculine care face ca funcţia reproductivă să nu înceteze complet niciodată.

După cum ne spune Cezara Bucur, medic primar obstetrică-ginecologie cu experienţă în tratamentul infertilităţii şi în fertilizarea in vitro, bărbaţii sunt fertili toată viaţa dacă au gene bune şi un stil de viaţă sănătos.

Desigur, este nevoie de doi pentru a concepe un copil şi lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă partenerele acestor domni celebri ar fi trecut de vârsta menopauzei.

35 de ani: fertilitatea feminină se prăbuşeşte

Menopauza înseamnă întreruperea totală şi definitivă a capacităţii de a concepe un copil. Însă fertilitatea feminină scade vertiginos cu aproximativ 15 ani înainte de atingerea acestei pietre de hotar.

„La femei, după vârsta de 35 de ani începe o scădere masivă cantitativă, dar şi calitativă a foliculilor ovarieni (n.r. - precursorii ovulelor)", atrage atenţia medicul ginecolog Cezara Bucur, de la Dacia Medical Center din Bucureşti.

Astfel, studiile publicate în revista britanică „Human Reproduction" arată că o femeie cu vârsta cuprinsă între 19 şi 26 de ani are şanse de 50% de a rămâne însărcinată cu două zile înainte de ovulaţie (spermatozoizii trăiesc până la cinci zile odată ajunşi în corpul femeii).  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.