Care sunt cauzele nasterilor premature

30 Septembrie 2010
 

O mare parte dintre româncele gravide nu merg la medicul specialist pentru a-şi monitoriza sarcina. În România se înregistrează anual peste 20.000 de naşteri premature, complicaţiile pe care le determină prematuritatea fiind cauza a jumătate dintre decesele nou-născuţilor.

În general, sarcina durează 40 de săptămâni şi o naştere prematură survine atunci când travaliul are loc cu mai mult de trei săptămâni înainte de termen. Copiii născuţi înainte de 32 de săptămâni sunt expuşi multor riscuri şi complicaţii postnatale la nivel respirator şi psihic. Riscurile scad dacă prematurii se nasc după 35 de săptămâni.

Mamele nu acordă atenţia cuvenită

Naşterile care survin înainte de termen sunt determinate de ruperea membranelor, adică a sacului amniotic în care este adăpostit fătul. Iar medicii specialişti avertizează că acest fenomen este favorizat, în multe cazuri, de factori socio-economici, nu de motive medicale. „Sarcina nelegitimă, concubinajul, venitul material mic şi condiţiile de viaţă precare, dar şi consumul de droguri, tutun şi de alcool sunt frecvente în cazul mamelor care nasc prematur", precizează prof. dr. Silvia Stoicescu, preşedintele Asociaţiei Române de Neonatologie. Mai mult, româncele însărcinate nu apelează la medici pentru a-şi monitoriza sarcina şi se prezintă la spital când travaliul este declanşat înainte de termen. „Practic, 40% din femeile însărcinate nu se duc la doctor, nu au analize şi ajung la spital doar în momentul în care au dureri şi nasc prematur, iar medicii trebuie să rezolve ceea ce mama nu a reuşit, adică să păstreze copilul în burtică", adaugă medicul specialist neonatolog Adrian Crăciun, şeful secţiei de neonatologie a spitalului Clinic „Cantacuzino" din Bucureşti. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.