Care vaccinuri sunt cu adevarat necesare

26 Aprilie 2012
 

De Săptămâna Internaţională a Imunizării (21-27 aprilie), specialiştii atrag atenţia că a crescut îngrijorător numărul cazurilor de rujeolă şi de rubeolă, ca urmare a refuzului părinţilor să-şi vaccineze copiii.

Anul trecut, la nivelul întregii ţări au fost diagnosticate 1.064 de cazuri de rubeolă. Însă numai în primele trei luni ale anului acesta, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş" din Capitală, numărul bolnavilor de rubeolă este mai mult decât dublu: 2.400 de cazuri!

De fapt, în acest moment, în ţara noastră, se înregistrează un apogeu al epidemiilor de rubeolă şi de rujeolă.

Neprezentarea şi refuzul, principalii vinovaţi

Explicaţia pentru care numărul acestor îmbolnăviri a crescut alarmant este faptul că, în ultima perioadă, în ţara noastră nu s-a mai atins ţinta de vaccinare recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de 95% în ceea ce priveşte imunizarea R.O.R. (rubeolă, oreion şi rujeolă).

Conform Raportului de Activitate al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru anul 2011, acoperirea în cazul vaccinului R.O.R. la copiii de 1 an a fost de numai 84%.

„Una dintre principalele explicaţii pentru numărul tot mai mare al cazurilor de rubeolă şi de rujeolă este rata mică de vaccinare, comparativ cu ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mai ales în contextul în care ani de-a rândul aceste boli au putut fi ţinute sub control. Problema este că a crescut numărul celor ce refuză vaccinarea.   citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.