Cat de bune sunt suplimentele cu vitamine pentru copii

17 Mai 2012
 

Mulţi părinţi cred că, pentru a creşte sănătos, copilul are nevoie de suplimente cu vitamine şi cu minerale. Administrate incorect, ele pot face mai mult rău decât bine, atrag atenţia specialiştii!

Un studiu recent privind automedicaţia în cazul copiilor a arătat că 61% din medicamentele pe care părinţii le administrează copiilor fără sfatul medicului sunt suplimentele cu vitamine.

„Este un procent îngrijorător, pentru că, deşi pot fi uşor cumpărate din magazinele naturiste sau din farmacii, fără prescripţie medicală, acestea pot fi dăunătoare în aceeaşi măsură în care pot fi benefice. Suplimentele alimentare trebuie considerate medicamente, de aceea, recomandăm părinţilor să ia legătura cu pediatrul înainte de a le administra celui mic Acesta este sfatul nostru pentru părinţi, mesajul pe care îl transmitem prin campania împotriva automedicaţiei - «Medicamentele nu sunt bomboane»", spune Cristian Luţan, directorul executiv adjunct al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Greşeli frecvente

Medicul pediatru Evelina Moraru de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria" din Iaşi atrage atenţia asupra principalelor greşeli pe care le fac părinţii în administrarea vitaminelor.

Deşi medicii recomandă administrarea de vitamina D pentru prevenirea rahitismului la copii, ea nu trebuie luată la întâmplare. Există scheme foarte bine puse la punct, care trebuie respectate. În caz contrar, consecinţele pot fi grave: rahitism, în cazul subadministrării, sau hipervitaminoza D, care afectează rinichii.   citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Suplimenti nutritivi
Vezi stiri din categoria: Suplimenti nutritivi
Vezi articole din categoria: Suplimenti nutritivi
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.