Cat de periculos este fumatul in sarcina

18 Octombrie 2011
 

Avortul spontan, naşterea prematură şi bolile infecţioase sunt favorizate de acest obicei nociv. Femeile care nu reuşesc să renunţe la fumat în timpul sarcinii ar trebui să ceară ajutor de specialitate. Ele pot suna gratuit la numărul de telefon 0800.878.673, apelabil din reţeaua Romtelecom.

Fumatul în sarcină pune în pericol atât mama, cât şi bebeluşul şi, cu toate acestea, circa 30 la sută din femeile însărcinate fumează, potrivit datelor statistice. Ţinând cont de riscuri, o femeie care doreşte să rămână însărcinată ar trebui să renunţe la fumat cu câteva săptămâni înainte de momentul conceperii sau atunci când află că este însărcinată. Medicii spun că fumatul în primele săptămâni de sarcină creşte riscul de sarcină extrauterină (embrionul se implantează în afara peretelui uterin), iar, în peste 90 la sută din cazuri, embrionul trebuie îndepărtat chirurgical, pentru a nu pune în pericol viitoarea mamă.

Bebeluşul este privat de oxigen

Potrivit medicilor, cele peste 3.000 de substanţe chimice din compoziţia ţigării privează de oxigen şi de nutrienţi placenta şi, implicit, fătul. În aceste condiţii, placenta se extinde deasupra uterului pentru a acoperi o suprafaţă mai mare prin care să asigure necesarul de oxigen şi de nutrienţi pentru dezvoltarea fătului. Implicit, aceasta va acoperi parţial sau complet cervixul, crescând astfel riscul de naştere prematură (înainte de 37 de săptămâni de sarcină). De altfel, datele statistice arată că una din cinci femei care fumează mai puţin de un pachet de ţigări pe zi naşte înainte de termen (înainte de 43 de săptămâni de sarcină). citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.