Ce medicamente afecteaza auzul

15 Mai 2012
 

Printre tratamentele care pot să ne afecteze uneori ireversibil auzul se numără unele comune, care se administrează în mod curent.

În majoritatea cazurilor, acest efect secundar apare după ce au fost luate doze foarte mari. Durata tratamentului nu este importantă, pentru că efectele toxice ale medicamentelor asupra auzului (denumite medical ototoxicitate) nu se cumulează.Anumite antibiotice injectabile se numără printre medicamentele care pot să distrugă, uneori pentru totdeauna, nervul acustico-vestibular, care controlează auzul şi echilibrul. „Este vorba despre aminoglicozide, un grup de antibiotice din care fac parte neomicina, gentamicina şi streptomicina", spune prof. dr. Ioan Fulga, şeful Catedrei de Farmacologie a UMF „Carol Davila" din Bucureşti.Dintre toate, neomicina este antibioticul cel mai toxic pentru structurile urechii, însă numai dacă este administrat sub formă injectabilă, nu şi sub formă orală. „Acest mod de administrare nu este însă folosit tocmai din cauza toxicităţii asupra nervului acustico-vestibular ", precizează specialistul.Soluţiile auriculare (picături pentru urechi) care conţin neomicină nu afectează în niciun fel auzul, pentru că nu ajung la nervul auditiv. Gentamicina şi streptomicina au efect ototoxic tot sub formă injectabilă, modalitate de administrare care se practică. Dacă administrarea lor se întrerupe după ce s-a constatat o pierdere uşoară a auzului, efectele sunt reversibile. Dacă se continuă, ele vor fi permanente.  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.