Ce MEDICAMENTE nu fac casa buna cu soarele? Afla totul despre FOTOSENSIBILITATE si FOTOTOXICITATE

21 Iunie 2012
 

Deşi nu afecţiuni în sine, ci reacţii adverse induse de expunerea la soare în timpul unui tratament cu anumite medicamente sau substanţe, fotosensibilitatea şi fototoxicitatea comportă mecanisme diferite, însă împărtăşesc simptome comune: inflamarea şi înroşirea pielii (eritem), similare arsurilor solare.

Care este diferenţa dintre fotosensibilitate şi fototoxicitate?

În cazul fotosensibilităţii, sau reacţiei fotoalergice, expunerea la razele ultraviolete schimbă structura medicamentului sau substanţei de aşa manieră încât sistemul imunitar le percepe ca fiind dăunătoare. Sistemul imunitar iniţiaza un răspuns alergic şi provoacă inflamaţii ale pielii, pe zonele expuse. Inflamaţia seamănă, de obicei, cu o eczemă şi este, în general, cronică. De asemenea, reacţiile fotoalergice pot reapărea după expunerea la soare, chiar dacă medicamentul sau substanţa au fost eliminate din organism. Cele mai multe medicamente care pot da fotosensibilitate sunt cele de uz topic. citeste mai mult...

Sursa Libertatea

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.