Ce pericole ascunde fertilizarea in vitro

24 Februarie 2010
 

Un grup de cercetători de la Universitatea Aarhus, din Danemarca, susţine că femeile care recurg la fecundarea in vitro (FIV) sunt de patru ori mai expuse în faţa riscului de a naşte bebeluşi morţi, comparativ cu femeile care suferă un avort spontan sau care au recurs la un alte tratamente împotriva infertilităţii.

Oamenii de ştiinţă au analizat datele provenind de la 20.166 de bebeluşi (naşteri simple după o primă sarcină) născuţi între anii 1989 şi 2006. Aproximativ 82 la sută dintre ei au fost concepuţi într-un interval de 12 luni, cuplurile fiind considerate fertile în acea perioadă, iar 10 la sută dintre aceşti bebeluşi au fost concepuţi după mai mult de un an de încercări, corespunzând definiţiei "subfertilităţii". Pentru 4 la sută dintre ei, părinţii au recurs la FIV sau la FIV cu injectarea unui singur spermatozoid în ovocit (ICSI). Pentru restul de 4 la sută dintre bebeluşi, părinţii lor au apelat la un alt tip de tratament de fertilitate, precum stimularea ovariană sau chirurgie. citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.