Ce riscuri implica nasterile premature

22 Septembrie 2010
 

Anual, în România, peste 20.000 de copii sunt născuţi înainte de termen. Una dintre cele mai grave complicaţii ale prematurităţii este sindromul de detresă respiratorie. Pentru a supravieţui, nou-născuţii au nevoie de ventilaţie artificială.

Mai mult de jumătate din decesele neonatale pot fi puse pe seama complicaţiilor apărute în urma naşterii premature, cum ar fi dificultăţile de respiraţie la nou-născuţii cu vârste sub 28 de zile. Această problemă, numită în termeni medicali sindrom de detresă respiratorie neonatală, este determinată de dezvoltarea insuficientă a plămânilor, a creierului şi a sistemului osteomuscular, din cauza căreia copilul născut prematur nu are capacitatea să respire singur.

„Cea mai frecventă cauză de mortalitate la prematuri este sindromul de detresă respiratorie şi complicaţiile sale, respectiv hemoragia cerebrală, hemoragia pulmonară, enterocolita ulceronecrotică, infecţia, icterul hiperbilirubinemic, displazia bronhopulmonară, retinopatia de prematuritate, surditatea sau paralizia cerebrală.

De aceea, viaţa acestor copii trebuie susţinută printr-un tratament extrem de complex (ventilaţie mecanică, administrare de surfactant, susţinere hemodinamică), modern şi dificil de efectuat, care necesită echipe instruite şi echipamente performante", spune prof. dr. Silvia Stoicescu, preşedintele Asociaţiei Române de Neonatologie. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.