Ce trebuie sa stii despre nasterea in apa

24 Aprilie 2012
 

Calmantă pentru mamă, cu beneficii discutabile pentru bebeluş, metoda este tot mai folosită în Occident.

Femeile care stau în apă cel puţin în prima parte a travaliului suferă mai puţin şi au nevoie în mai mică măsură de anestezie epidurală. Aceste concluzii publicate în „British Medical Journal" în urmă cu opt ani au fost privite cu scepticism de către ginecologi şi neonatologi şi cu entuziasm de către moaşe. În Occident, moaşele sunt mult mai frecvent implicate în aducerea pe lume a unui copil. Din anul 2009, metoda naşterii în apă a început să fie folosită şi în România, în mediul privat.

Mediul acvatic relaxează

În ultimii 25 de ani, naşterile în apă au devenit tot mai populare în diferite părţi ale Globului. Prima naştere de acest fel a avut loc în Franţa, în spiritul revoluţiei studenţeşti din mai 1968, al cărei slogan era: „Este interzis să interzici".

„La prima naştere în apă, am fost martorii efectului magic pe care apa îl are asupra fiinţei umane, o putere care nu poate fi explicată cu uşurinţă folosind limbajul fiziologilor", relata medicul Michel Odent, promotorul acestei metode, pentru site-ul Midwiferytoday.com.

Potrivit medicului, cufundarea corpului în apă la temperatura de 37 de grade Celsius are efect relaxant şi analgezic pentru femeia care a intrat în travaliu. Percepţia durerii se modifică, femeia îşi găseşte mai uşor o poziţie confortabilă şi durata travaliului se scurtează. În momentul în care contracţiile devin mai puţin puternice, femeia va ieşi din apă şi va naşte.  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.