Cele mai bune dezinfectante pentru ochi: apa si sapunul

25 Martie 2012
 

Te ustură ochii, sunt roşii, sunt obosiţi? Nu te culca pe o ureche, dând vina pe nopţile nedormite sau pe clorul din apa de la piscină! Programează- te la un medic oftamolog - foarte probabil, ai o afecţiune oculară. Prof. univ. dr. Monica Pop, directoarea Spitalului Clinic de Urgenţe Oftamologice din Bucureşti, îţi spune ce probleme semnalează ochii roşii, ochii uscaţi sau ochii umezi.

Ochii umezi

În mod normal, ochii trebuie să fie uşor umezi. În schimb, o lăcrimare continuă ar trebui să te alarmeze. Pentru că ar putea fi vorba despre: glaucom congenital, imperforaţie de canal lacrimo-nazal (la sugari sau la copiii mici), o boală a corneei, herpes sau un corp străin care a pătruns în ochi. La persoanele în vârstă şi ca reacţie la frig însă, lăcrimarea este un fenomen normal.

Ochii roşii

Roşeaţa poate semnala:

• O conjunctivită (în acest caz, ochii nu te dor şi vederea nu este afectată; s-ar putea să simţi însă o oarecare jenă, dacă ar trebui să porţi ochelari şi nu o faci).

• O afecţiune inflamatorie (iridocite, keratite, corpi străini, herpes) sau una infecţioasă (abcese corneene, infecţii intraoculare).

• Traumatisme (contuzii, plăgi).

• Glaucom acut (semnalat şi prin dureri intense şi reducerea vederii).

• Atenţie: nu te trata singur sau după sfaturile unui farmacist! De cele mai multe ori, acesta recomandă picături cu antibiotice, care sunt total contraindicate în conjunctivitele alergice şi în cele virale! De asemenea, sunt strict interzise leacurile băbeşti (în genul laptelui de mamă, al ceaiul de muşeţel sau mierii). Toate acestea agravează boala şi duc, în cazuri extreme, la pierderea vederii! Ideal este să mergi cât mai repede la medicul oftalmolog. Ce poţi face, totuşi, până atunci? Să speli ochii cu apă rece de la robinet şi săpun, apoi să pui picături dezinfectante.  citeste mai mult...

Sursa Libertatea

 
Clasificare stire: Frumusete
Vezi stiri din categoria: Frumusete
Vezi articole din categoria: Frumusete
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.