Cele mai bune pastile pentru memorie

18 August 2011
 

Suplimentele alimentare care conţin grăsimi „bune“ de tipul acizilor graşi Omega 3 ne pot ajuta să reţinem mai uşor informaţii. Persoanele care se confruntă cu probleme de memorie ar trebui să adopte un stil de viaţă mai sănătos înainte de a recurge la pastile cu rol de stimulare cerebrală.

Pe măsură ce îmbătrânim, funcţiile cerebrale încetinesc, iar acest lucru îşi pune amprenta şi asupra memoriei. „O parte dintre celulele nervoase aflate pe circuitele neuronale solicitate devin mai puţin funcţionale, iar altele chiar dispar. Putem întârzia însă îmbătrânirea acestor celule sporindu-le rezistenţa", explică prof. dr. Cristian Popescu, şeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi. Pentru a menţine creierul în formă, se recomandă adoptarea unei alimentaţii bogate în grăsimi „bune", combaterea sedentarismului, respectarea orelor de somn şi acumularea zilnică de noi cunoştinţe. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a atenua problemele de memorie, se poate recurge şi la suplimente alimentare cu rol de stimulare cerebrală.

Creierul are nevoie de grăsimi „bune"

Suplimentele cu acizi graşi Omega 3 facilitează transmiterea impulsurilor nervoase între neuroni. „Dacă nu sunt hrănite cu grăsimi bune, precum acizii graşi Omega 3, membranele celulare devin mai rigide, lucru care va favoriza, în timp, apariţia problemelor de memorie", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti. S-a observat că persoanele care consumă Omega 3 pe termen lung prezintă un risc mai redus de a dezvolta boala Alzheimer. Aceste grăsimi bune pot fi luate şi din alimente precum somonul, sardinele şi nucile. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Suplimenti nutritivi
Vezi stiri din categoria: Suplimenti nutritivi
Vezi articole din categoria: Suplimenti nutritivi
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.