Cele noua luni din burta mamei, decisive in viata

19 Octombrie 2010
 

Stilul de viaţă al mamei, responsabilitatea ei, dar şi experienţele prin care trecem în viaţa intrauterină sunt hotărâtoare pentru viitor. Doar jumătate dintre gravidele din România merg cu regularitate la medic pe timpul sarcinii. O asemenea atitudine se repercutează în dezvoltarea copilului şi a viitorului adult.

Neonatologul Silvia Stoicescu are în faţă un caz dificil. Un prematur născut la 29 de săptămâni, cu o greutate de 1.100 de grame.

„Mama nu a avut nicio consultaţie în timpul sarcinii şi are o infecţie urâtă, care a ajuns, probabil, şi la copil. Din aceeaşi cauză s-a şi născut înainte de termen. Nu putem estima şansele de supravieţuire ale nou-născutului şi i-am explicat şi mamei acest lucru. Ea ne-a spus că trebuie să ajungă repede acasă, pentru că mai are alţi patru copii de crescut", expune pe scurt medicul unul dintre miile de cazuri cu care s-a întâlnit în cei peste 25 de ani de experienţă. Pe toţi i-a petrecut în prima secţie de terapie intensivă de neonatologie din ţară, deschisă la Spitalul Polizu din Bucureşti.


Copiii care-i trec zilnic prin mâini au diverse probleme, dar toate au aceeaşi cauză: felul în care a fost tratat fătul în cele nouă luni de viaţă în burta mamei.

„Evoluţia unui nou-născut nu depinde numai de prestaţia doctorului, ci de multe alte condiţii, inclusiv de starea de sănătate anterioară a femeii, de cea din timpul sarcinii, de responsabilitatea mamei şi de protecţia pe care i-o acordă copilului. Societatea şi medicii vin abia apoi: trebuie să li se asigure condiţii pe perioada sarcinii, concediu prenatal şi îngrijire din partea unor medici competenţi." citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.