Celebra farmacie a familiei Medici sarbatoreste 400 de ani de existenta

11 Aprilie 2012
 

Străvechea farmacie Santa Maria Novella, o celebră instituţie florentină care o aproviziona odinioară cu fiole misterioase pe Caterina de Medici şi, în zilele noastre, staruri de prim calibru, precum actriţa Monica Bellucci, sărbătoreşte în acest an patru secole de existenţă, relatează AFP.

Chiar dacă "atelierul de parfumerie şi farmacia Santa Maria Novella" (numele său oficial) sărbătoreşte în acest an patru secole de existenţă, apariţia sa datează în realitate din anul 1221, atunci când călugării dominicani au început să cultive ierburi medicinale din care preparau poţiuni, balsamuri şi pomezi.


Renumele acestor produse a trecut dincolo de incinta mănăstirii, iar în 1612 farmacia şi-a deschis porţile către public, sub patronajul familiei Medici, care a devenit ambasadoare a mărcii la curţile regale străine.

În drumul ei spre Franţa, unde s-a căsătorit cu Henric al II-lea al Franţei, Caterina de Medici (1519-1589) a luat cu ea în bagaje mai multe flacoane cu un parfum creat special pentru ea, extras din flori de bergamotă, "L'eau de la Reine" (Apa Reginei), care a făcut furori la curtea Franţei şi s-a aflat apoi la originea unei noi tehnici revoluţionare.

"În trecut, se amesteca esenţa cu ulei sau oţet, dar călugării au avut intuiţia să folosească mai degrabă alcool. «Apa Reginei» a fost primul parfum celebru în toată Europa care a fost produs pe bază de alcool", a declarat Gianluca Foa, directorul comercial al farmaciei florentine.

Această apă de colonie face parte dintre produsele nepieritoare care au contribuit la succesul acestei mărci discrete, dar înfloritoare: în 2011, cifra ei de afaceri a crescut cu 37%.

În prezent, farmacia pare neschimbată, amenajată în aceleaşi săli decorate cu fresce impresionante, în centrul Florenţei, cu vedere spre clopotniţa seculară a mănăstirii din apropiere.  citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Farmacii
Vezi stiri din categoria: Farmacii
Vezi articole din categoria: Farmacii
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.