Celulele stem din plante intarzie aparitia ridurilor

05 Iunie 2012
 

Sunt folosite mai ales în produsele menite să întârzie apariţia semnelor îmbătrânirii, dar studiile în domeniu arată că ar putea fi utile şi în tratarea unor afecţiuni.

Cele mai cunoscute surse de celule stem la ora actuală sunt ţesutul embrionar, cordonul ombilical şi placenta. Dar cercetările realizate de-a lungul timpului au dovedit că anumite tipuri de celule-mamă, nediferenţiate, care favorizează regenerarea oricărui ţesut din corp se găsesc şi în piele, de exemplu.

De altfel, oamenii de ştiinţă au reuşit, recent, să transforme celule din piele în celule cardiace, refăcând astfel inima după infarct. „Celula stem este o celulă-mamă care se poate diferenţia în orice tip de celulă, deci poate da naştere diferitelor tipuri de ţesuturi. Totuşi, pe parcursul vieţii, intensitatea producerii celulelor stem descreşte continuu. Astfel, pe măsură ce înaintăm în vârstă, celulele stem nu se mai divid suficient de rapid pentru a le înlocui pe cele deteriorate şi îmbătrânite", explică medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, de la Clinica Med-As din Bucureşti.

O sursă alternativă de celule stem sunt plantele, spun specialiştii. Şi este lesne de dedus acest lucru, ţinând cont de faptul că plantele se regenerează de nenumărate ori de-a lungul vieţii. În plus, în cazul multora dintre ele este suficient să punem în apă sau să plantăm în pământ un „vârf" de plantă, pentru ca acesta să se transforme într-o nouă entitate.

Utile în terapiile antiîmbătrânire

În prezent, aria în care s-a dezvoltat cel mai mult exploatarea celulelor stem din plante este industria cosmetică. De altfel, în ultimii ani au căpătat tot mai mult teren produsele antiîmbătrânire pe bază de celule stem vegetale. „Produsele din comerţ care conţin celule stem vegetale - din măr, din lotus, din floarea de colţ şi din viţa-de-vie - au rolul de a participa la procesul de reîntinerire şi de întârziere a apariţiei ridurilor, prin repararea ţesuturilor deteriorate odată cu trecerea timpului, prin menţinerea fermităţii şi tonicităţii epidermei", precizează medicul Ruxandra Constantina.   citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Frumusete
Vezi stiri din categoria: Frumusete
Vezi articole din categoria: Frumusete
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.