Cepoi va prezenta situatia aprovizionarii cu medicamente ministrilor Sanatatii din UE

20 Iunie 2012
 

Ministrul Vasile Cepoi participa la reuniunea ministrilor sanatatii din Uniunea Europeana care se desfasoara in perioada 21-22 iunie 2012 la Luxemburg. Medicul roman intentioneaza sa aduca in atentia demnitarilor problematica aprovizionarii cu medicamente.

Dr. Cepoi va aduce in discutie in mod special lipsa oncologicelor care nu se mai produc sau care exista in piata, dar aprovizionarea se face cu disfunctionalitati deoarece nu mai exista un interes comercial din partea producatorilor sau distribuitorilor.

In cadrul acestei saptamani, ministrul Sanatatii s-a intalnit cu specialistii din comisia de Oncologie pentru a discuta despre lipsa unor medicamente oncologice din unitatile sanitare si a analizat lista celor 25 de substante identificate in luna martie ca prezentand disfunctionalitati in aprovizionare in cadrul unitatilor sanitare.

Disfunctionalitati in aprovizionarea cu oncologice

Sase medicamente au fost identificate cu disfunctionalitati in aprovizionare in unitatile sanitare:

1.CISPLATINUM (cu mentiunea ca acesta exista la Institutul Oncologic din Cluj)

2.FLUOROURACILUM

3.BLEOMYCINUM SULFAS

4.DACARBAZINUM (cu mentiunea ca acesta exista la Institutul Oncologic din Cluj)

5.VINBLASTINE

6.METHOTREXATUM – forma orala

In prezent, 4 dintre aceste produse se gasesc, in diferite concentratii la SC Unifarm sau alti distribuitori.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.