Cercetatorii au descoperit modul in care sistemul imunitar poate cauza cea mai raspandita forma a leucemiei

14 Ianuarie 2014
 

Sistemul imunitar, care apără organismul de infecţii, prin producerea de anticorpi, îşi poate rata ţinta, cauzând cea mai frecventă formă de leucemie infantilă, arată cercetătorii britanici într-un studiu publicat în revista Nature Genetics, citat de bbc.co.uk.

 

Pacienţii diagnosticaţi cu leucemie produc celule sangvine anormale, iar leucemia limfoblastică acută este cea mai freventă formă a cancerului de sânge.

 

Sistemul imunitar produce milioane de anticorpi diferiţi, dar este prevăzut doar cu un număr limitat de structuri ADN pentru fabricarea acestora.

 

Încercând să afle de ce unii copii cu leucemie nu răspund la tratament, cercetătorii britanici de la Institutul Sanger din Cambridgeshire şi de la Institutul de cercetare a cancerului din Londra au descoperit că acelaşi mecanism de organizare a ADN-ului pentru producerea de anticorpi poate creşte riscul de cancer.

 

Testând un număr de 57 de copii, cercetătorii au comparat ADN-ul ţesuturilor sănătoase cu ADN-ul din leucocitele afectate de cancer, demonstrând că există două etape ale bolii.

 

"Prima modificare se petrece înainte de naştere, dar copiii se îmbolnăvesc de leucemie la vârsta cuprinsă între patru şi zece ani. Această întârziere este asociată cu modificări genetice suplimentare. Am descoperit că modificările genetice secundare sunt generate în cea mai mare parte de fragmentele de ADN şterse din celule de acelaşi mecanism pe care celulele imunitare îl folosesc pentru producerea anticorpilor", a declarat doctorul Peter Campbell, de la Institutul Sanger.

 

Descoperirea constituie un pas important pentru înţelegerea bolii, dar este puţin probabil să ducă la noi terapii. Tratamentul actual este eficient în 85% dintre cazuri, cu toate acestea, în cazul anumitor pacienţi, celulele canceroase recidivează. 

  citeste mai mult...

Sursa Descopera

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.