Ciocolata este buna pentru femeile insarcinate

18 Mai 2008
 

Consumul cotidian de ciocolată neagră are efecte benefice pentru femeile gravide şi protejează organismul împotriva hipertensiunii arteriale, conform unui nou studiu american. Prin consumul unei ciocolate de bună calitate riscul de a suferi de complicaţii asociate hipertensiunii arteriale şi luării în greutate la femeile gravide este foarte mult diminuat, conform doctorului Elizabeth Triche de la Universitatea Yale. Studiul ce a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 2.291 de femei între anii 1996 şi 2000, va fi publicat în numărul pe luna mai al revistei Epidemiology. Metoda orginală folosită de realizatorii acestui studiu implică evaluarea consumului de ciocolată la femeile însărcinate şi urmărirea efectelor teobrominei, un alcaloid conţinut în boabele de cacao în proporţie de 1,5-3%. Acest compus chimic din ciocolată, prezent în special în ciocolata neagră, are importante virtuţi diuretice, stimulează funcţionarea inimii şi are efecte vasodilatatoare. De asemenea, conţinutul de magneziu al ciocolatei este benefic pentru persoanele care suferă de hipertensiune iar flavonoizii din ciocolată au un puternic efect antioxidant. În funcţie de tipul de ciocolată concentraţia de teobromină poate varia între 0,15% şi 0,46%, procentul mai ridicat regăsindu-se în ciocolata neagră sau amăruie. Rompres/

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.