CMR solicita renuntarea la obligativitatea prescriptiei electronice

01 Iulie 2012
 

Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania care s-a reunit la Constanta sustine ca ar trebui sa fie eliminata obligativitatatea privind prescriptia electronica. Conform forului, nu exista in momentul de fata conditiile necesare pentru introducerea acestui tip de prescriere.

Principala obiectie a CMR e faptul ca Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu este in intregime functional. Drept urmare, medicii nu-si pot exercita profesia, iar drepturile pacientilor sunt incalcate, din prisma lipsei de confidentialitate a datelor.

"Desi de 4 ani am semnalat ca SIUI este nefunctional si creeaza probleme in exercitarea profesiei medicale, avand efecte negative asupra calitatii actului medical si a pacientilor, nu s-au luat masuri. In plus, nu exista modalitati reale, practice de siguranta a datelor pacientilor. Suntem ingrijorati de faptul ca nu exista conditii de pastrare in siguranta a datelor medicale personale, pentru a nu mai aparea situatii in care a fost incalcata confidentialitatea pacientului. Incalcarea confidentialitatii datelor medicale este sanctionata atat de legea nr. 46/2003, cat si de Codul de Deontologie Medicala.", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Farmacii
Vezi stiri din categoria: Farmacii
Vezi articole din categoria: Farmacii
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.