Colegiul Farmacistilor saluta initiativele MS privind functionarea farmaciilor

01 Decembrie 2010
 

Colegiul Farmaciştilor din România (CFR) salută noile măsuri anunţate de ministrul Sănătăţii Cseke Attila şi îşi exprimă încrederea că şi celelalte propuneri ale sale, de instituire a unor condiţii economice normale pentru farmacie, vor fi întâmpinate cu aceeaşi deschidere, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres. Timp de 15 ani CFR a solicitat neîncetat autorităţilor asigurarea condiţiilor necesare pentru ca profesia de farmacist să poată fi exercitată fără presiuni externe nedorite, iar pacienţii să poată avea acces la cele mai bune şi profesioniste servicii farmaceutice: proprietatea farmaciei să fie rezervată doar farmaciştilor (aşa ca în majoritatea ţărilor europene!), să existe concurenţă loială, dialog social şi condiţii economice fezabile pentru farmacii, evidenţiază sursa citată.

Ministrul Sănătăţii a anunţat recent intenţia de a promova în Guvern o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi instituite cele mai importante criterii pentru înfiinţarea unei farmacii: criteriul demografic va fi menţinut, criteriul de distanţă va fi reintrodus (în condiţii mai severe chiar decât în 2005 când a fost eliminat), iar criteriul prin care farmacia va trebui sa fie deţinută de farmacist în proporţie de minimum 51% a fost introdus ca o noutate absolută. citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Farmacii
Vezi stiri din categoria: Farmacii
Vezi articole din categoria: Farmacii
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.